Westfriesland SEW
wordt gesponsord door o.a.Bekijk alle sponsors >
G-Handbal: Geen beperking maar mogelijkheden!


Wat is G-Handbal?

G-HANDBAL EEN TEAMSPORT VOOR MENSEN/JONGEREN MET EEN BEPERKING!

Net zoals iedereen sporten mensen met een lichamelijke/verstandelijke beperking voor hun ontspanning en plezier. Het is een leuke en waardevolle vrijetijdsbesteding. Naast het plezier en de gezondheid heb je er profijt van in het dagelijkse leven. Door het sporten leer je nieuwe mensen kennen, word je actief betrokken bij de vereniging en kun je je helemaal uitleven op je eigen niveau. Sport draagt bij aan een grotere zelfwaardering en zelfstandigheid.
Handbal is een zeer geschikte sport voor mensen met een beperking. Het moet wel afgestemd worden op de individuele mogelijkheden, vaardigheden en wensen van de sporters. De vaardigheden kunnen sterk uiteenlopen, dit komt door de zeer verschillende oorzaken van de beperking en de grote variëteit in het niveau van functioneren.

Voor Wie is G-Handbal?
G-handbal is bedoeld voor mensen/jongeren, die niet rolstoelafhankelijk zijn, waarbij een verstandelijke/lichamelijke beperking van dien aard is, dat zij niet mee kunnen komen met leeftijdgenoten binnen het reguliere handbalteam.

Wedstrijden
Op dit moment spelen de G-teams in toernooivorm tegen elkaar. Iedere maand wordt er door één van de verenigingen een toernooi georganiseerd. . De data worden aan het begin van het seizoen met alle clubs afgestemd,
Er wordt zoveel mogelijk gespeeld met dezelfde regels als in het reguliere handbal. Echter wordt er door de scheidsrechter minder gelet op loopfouten (afhankelijk van de speler) en de drie seconden regel vervalt ook. We noemen dit ook wel “fluiten met gevoel”.

Trainingstijden
We trainen op zaterdag van 10.00 – 11.00 uur op sportpark De Dress in Nibbixwoud. In de winter in de sporthal, vanaf maart tot eind oktober buiten op het handbalveld. Kijk op de website http://www.westfrieslandsew.nl/page/view/name/127-g-handbal of we trainen, want als we een toernooi hebben, trainen we dat weekend niet. De training wordt gegeven door Ingrid Ott, Lia Veeken en Maartje Ott.
Begeleiding: Andre Veeken.
Let op: onderstaande data GEEN training:
21 oktober ‘17
4 november ‘17
9 december ‘17
23 december ‘17
13 januari ‘18
10 februari ‘18
10 maart ‘18
14 april ‘18
19 mei ‘18
9 juni ‘18
daarna zomervakantie

Lid worden G-handbal
Wil je ook komen handballen, dan is het altijd mogelijk eerst een paar trainingen te bezoeken, een aantal keer mee te trainen, om te kijken of het wat voor je is.
Voor informatie kun je contact opnemen met Ingrid Ott (trainster): dj.ott@quicknet.nl
of Lia Veeken (begeleidster): andre-veeken@ziggo.nl

Toernooiagenda G-handbal seizoen 2017-2018
Zondag 22 oktober 2017 Blinkert Haarlem
Zondag 5 november 2017 Havas Almere Regionale Special Olympics
Zondag 10 december 2017 Westsite Amsterdam
Zondag 14 januari 2018 Achilles Gorinchem
Zondag 11 februari 2018 KSV Heerhugowaard
Zondag 11 maart 2018 DSS Heemskerk
Zondag 15 april 2018 Westfrieslandsew Nibbixwoud
Zondag 20 mei 2018 Nijenrode Breukelen

8, 9 en 10 juni 2018 Nationale Special Olympics Lichtenvoorde (Achterhoek)