Westfriesland SEW
wordt gesponsord door o.a.Bekijk alle sponsors >


Rolstoel handbalteam

Het Team

Spelers v.l.n.r: Suze Nooij, Prisca Schot, John Schot, Martijn Bakker, Maartje Ott, Constance Kort, Peter Baas (ontbrekend Wesley Vermeulen en Robert Appelman)
Begeleiding: Klaas Schot

Rolstoelhandbal

Wat is rolstoelhandbal?
Rolstoelhandbal wordt gespeeld met veelal dezelfde regels als het reguliere handbal, met natuurlijk één grote aanpassing: de rolstoel. Omdat rolstoelen meer ruimte innemen wordt er gespeeld met vijf veldspelers in plaats van zes. De sport is voor mannen en vrouwen vanaf 16 jaar. Er wordt in gemengde teams gespeeld.
Vaardigheden van de spelers kunnen sterk uiteenlopen door de verschillende oorzaken en mate van beperking. Samenspel is binnen het handbal erg belangrijk, waardoor iedereen aan bod komt ongeacht de vaardigheden.
Handbal is een continu aanval- verdedigingspel waardoor het een goede sport is de conditie en motorische vaardigheden op peil te houden of te verbeteren. Daarnaast is het sociale aspect zeker niet onbelangrijk.

Voor wie?
Rolstoelhandbal is voor zowel valide sporters als niet-valide sporters. Voorwaarde is wel dat je zelfstandig een rolstoel moet kunnen voortbewegen.

Wedstrijden
Op dit moment spelen wij onze wedstrijden in toernooivorm. Ongeveer één keer per maand gaan we op bezoek bij één van de rolstoelhandbalteams in Nederland. We spelen het hele seizoen in de zaal.

Ons programma voor de 2e helft van seizoen 2016-2017:

9 april toernooi HCB'92 in Boxtel
23 april 2e Ada Stam toernooi in Castricum
21 mei toernooi Westfriesland SEW in Nibbixwoud
24 juni NK in Breda 
9 juli kennismakingstoernooi in Nibbixwoud (open inschrijving)