Westfriesland SEW
wordt gesponsord door o.a.Bekijk alle sponsors >


A2

Training

Veld: donderdag  18:30 tot 20:00 uur  Sportcomplex De Dres Nibbixwoud

Zaal: donderdag 18:30 tot 20:00 uur Sportcomplex De Dres Nibbixwoud


Teamsponsor


 


Dinsdag 25 april waren de dames van Westfriesland SEW A2 bij Boksschool ABOV in Zwaag voor een gasttraining. Boksen en handbal lijkt een vreemde combinatie, maar de sporten hebben zeker overeenkomsten. Beide sporten zijn contactsporten en dat betekent dat je tegen een stootje moet kunnen.

Bij boksen gaat het om denken, kracht, snelheid, tactiek, techniek, incasserings- en doorzettingsvermogen. Bij handbal is dat niet anders. Laat je bij boksen de dekking zakken of ben je te langzaam zal de tegenstander een stoot uitdelen, bij handbal is dat dan onmiddellijk een goal tegen. De bokser zal tactisch, met kracht en de juiste techniek de tegenstander verslaan en bij handbal betekent dat de overwinning.

Na een intensieve warming-up werd de techniek van het boksen uitgelegd waarna de dames uitgerust met bokshandschoenen elkaar te lijf konden gaan. De trainers Ingmar en Walther, geassisteerd door Jennifer, één van de opkomende talenten in de boksschool, begeleidden de dames en legden op deskundige wijze de noodzaak van een goede verdediging uit van waaruit een succesvolle aanval voorbereid kon worden.

Dat dit enig denkwerk kost was een opmerking die gehoord werd, maar de gedrevenheid van de dames van SEW zorgde ervoor dat er rake klappen vielen ;-) Maar minstens net zo belangrijk binnen de breedtesport er werd ook veel gelachen.. Wij kijken terug op een geslaagde ontmoeting met de bokssport.

Mark en Peter