Loes Huibers

Naam: Loes Huibers

Leeftijd: 19 jaar

Shirtnummer: 3

Positie: Middenopbouw

Speelstijl: Creatief, tactisch en beweeglijk

Voorgaande clubs: SEW’er in hart en nieren

Persoonlijke sponsoren

Opa Sam

Mooiste handbal moment

Vanaf mijn 5e handbal ik al bij Westfriesland SEW. In al deze jaren heb ik heel veel mooie handbalmomenten meegemaakt! Wat uiteraard bijblijft, zijn de gewonnen Nederlands Kampioenschappen met de C-, B- en A-jeugd. Daarnaast heb ik gave herinneringen aan het spelen van finalewedstrijden van toernooien, het nemen van beslissende penalty’s, het winnen van kampioenswedstrijden en het verkozen worden tot beste speelster van diverse toernooien. Op de middelbare school heb ik ook met een team bestaande uit SEW’ers deelgenomen aan het WK Scholenhandbal in Rouen, waar we boven alle verwachtingen de 7e plek behaalden.

Last but not least: mijn debuut in de Eredivisie en het ontvangen van het schaaltje blijven een fantastische mijlpaal!

Ritueel voor de wedstrijd

Vaste rituelen heb ik niet echt, maar voor een goed gevoel voor de wedstrijd zijn wel een aantal dingen belangrijk. Ik draag altijd dezelfde onderbroek en ik heb mijn eigen SEW broekje aan. Voor de wedstrijd trek ik eerst de veters van allebei mijn schoenen strak voordat ik er en knoop in leg. Na het praatje van de coach peppen we elkaar op, breng ik nog een bezoekje aan de wc en dan ben ik er klaar voor om het veld op te gaan.

Na de wedstrijd heb ik ook een vaste gewoonte. Na het douchen droog ik me altijd af met mijn Superman handdoek haha, iets wat bij iedereen in de kleedkamer bekend is 🙂

Doelstelling van dit jaar

Het doel van dit seizoen is handhaving in de Eredivisie. Wij gaan er als team voor knokken om dit te realiseren! Persoonlijk wil ik graag een constant seizoen draaien en uitgroeien tot een vaste waarde in de Dames 1 selectie. Ik heb heel veel zin om me hiervoor in te zetten!

Wat verder goed is om te weten

Mijn handbaldroom is werkelijkheid geworden: na de jeugdopleiding van Westfriesland SEW doorlopen te hebben, speel ik dit seizoen in Dames 1!