Wedstrijdverslagen

Seizoen 2018-2019: Voorbeschouwing

Seizoen 2018 – 2019 voor het G-team

We zijn al weer even op weg in dit nieuwe seizoen. Het belooft weer een mooi handbalseizoen te worden. Wat gaan we allemaal beleven.

We starten dit seizoen met 16 handballers/sters. Jessie, voor velen misschien nog bekend als oud-lid, heeft zich weer bij ons aangesloten. Dit is een mooi aantal, genoeg voor één team, er zijn namelijk altijd wel leden, die niet mee kunnen naar een toernooi. Maar natuurlijk mogen altijd nieuwe leden zich bij ons aansluiten, dus kent u iemand, die zin heeft om te komen handballen, dan is hij of zij altijd welkom. Er is altijd de mogelijkheid om een aantal keren te komen trainen, zonder dat hieraan kosten zijn verbonden.

De trainingen op zich zijn al een feestje voor onze leden. Op een mooi veld, of in een mooie hal, met goede handballen laten zien wat je kunt. Regelmatig staan er veel mensen aan de kant te kijken naar het plezier dat onze spelers hieraan beleven. Dat is het mooie van te mogen trainen voor en na competitiewedstrijden van andere teams.

Natuurlijk zijn er weer de maandelijkse toernooien waar iedereen naar uitkijkt, met de bus naar Amsterdam, Haarlem, Gorinchem, Almere, Zwolle en nog enkele andere plaatsen, is iedere keer weer een feest. En natuurlijk ons eigen toernooi, dit keer op 14 april. Noteer vast in de agenda.

Eén happening heeft inmiddels al plaatsgevonden, nl. het oplopen met Dames 1. Dat is en blijft voor onze leden heel bijzonder en vooral een grote eer. Alsof al dat publiek voor hen op de tribune zit. Nu was het ook een beetje zo, want ze mochten trots de gouden medaille tonen, die vorig seizoen, na een zwaar toernooi op de Nationale Special Olympics behaald was.

Dit jaar zal er ook weer een Nederlands Kampioenschap gespeeld worden door ons team. Zeer waarschijnlijk in ’t Veld.

En als grote klapper op woensdag 21 november a.s. hebben de G-teams een uitnodiging gekregen om bij de uitzwaaiwedstrijd van het Nederlands Damesteam in Eindhoven aanwezig te zijn. Zij spelen dan tegen Angola. Vooraf aan deze wedstrijd is er voor alle G-spelers/sters een clinic. Gegeven door de Bondscoach U18 en een groep speelsters. Hoe gaaf is dat!

Al met al belooft het weer een prachtseizoen te worden.

Ingrid

1 oktober 2018: G-team naar Amsterdam

Het eerste toernooi van het seizoen gingen we met de bus naar Amsterdam, naar het Ronald mcDonald sportcentrum, waar Only Friends speelt. Met 11 spelers op pad. De eerste wedstrijd tegen Nijenrodes, het was weer wennen allemaal. Voor alle teams, dat kon je duidelijk zien. Maar het werd een spannende pot. Na 0:1 achterstand maakte Stephanie vanaf de cirkel een prachtig doelpunt, dus 1:1. Hierna de keeper nog vele malen getest, maar hij stond zijn mannetje. Erik bij ons op doel ook , maar toch lukte het Nijenrodes nog om 2 keer te scoren. 1:3 eindstand, geen schande. Wat mij vooral trots maakt, is dat het team van Westfrieslandsew vooral heel sterk zijn in het samenspel. Iedereen wordt in het spel betrokken. Klasse!! Maar een minpuntje was, dat na het eindsignaal Erik naar Andre toekwam en zei: “Mijn vinger staat een beetje raar”. Naar zijn hand kijkend begreep Andre direct wat hij bedoelde. Niet goed!!! Eerst koelen, maar uiteindelijk toch naar de Eerste Hulp in het ziekenhuis. Fantastisch dat de coach van Only Friends met Erik en Andre meeging. Ze hebben de rest van de dag daar gezeten.

De volgende wedstrijd tegen het sterke Koedijk. Maar het team was niet onder de indruk. Met een prachtig afstandsschot maakte Marco 1:0. Vervolgens hard werkend om vooral de sterke tegenstanders op afstand te houden. Romy probeerde uit alle macht de ballen uit het doel te werken. Maar uiteindelijk is dit toch niet gelukt, de wedstrijd eindigde in 1:4. Wederom geen schande, weer prachtige aanvallen gezien. Maar verdedigend moet er nog hard gewerkt worden, niet alle verdedigers staan op de juiste plek en geven soms de tegenstander heel veel vrijheid. Een trainingspuntje.

Tegen Only Friends, Stephanie op doel, om aanvallend wat meer lijn in het spel te krijgen. Het werkte. Romy met een mooi afstandsschot scoorde eerst, daarna Erwin vanaf de cirkel. 2:0 Maar Only Friends deed wat terug 2:1. Wederom Erwin vanaf de cirkel en daarna Marco met een machtig afstandsschot bracht het team op een 4:1 voorsprong, maar helaas toen was de koek op. De wedstrijd eindigde in 4:6

Ondertussen werd er door Nienke, Romy, Marco, Stephanie en Edward ook weer ingevallen bij DSS. Dit vinden ze fantastisch, maar het kost wel veel energie. Maar natuurlijk help je de andere teams waar nodig. Het G-handbal is als ware één familie.

De laatste wedstrijd tegen DSS, nu geen Westfrieslandsew spelers bij hen. De coach van DSS deed mee in het team. Het werd een gelijk opgaande strijd. Op de training hadden we een wissel geoefend, tussen midden opbouw en linker opbouw en Nienke en Marco brachten deze in praktijk, het resulteerde in een mooi doelpunt. Toch kwam DSS op 1:3, Marco en Ashley zorgde voor 3:3, maar toen kwam DSS weer met 2 scores, 3:5. Het werd spannend, met een mooi afstandsschot maakte Ashley er 4:5 van. De verdediging liet weer steekjes vallen. Gaven de tegenstanders weer veel ruimte, vrij voor doel tot schot komend is het voor Stephanie lastig om de ballen te stoppen. Bij 4:6 scoorde Erwin nogmaals vanaf de cirkel, 5:6. Zou het nog kunnen dan……..maar nee. Het was tijd.

Moe maar voldaan allemaal onder de douche en daarna wachten op Erik, die nog steeds niet terug was. Maar gelukkig duurde het niet heel lang meer. Daar was Erik met zijn hand in het gips. Niet gebroken, maar toch even rust zo. Helaas is hij wel een aantal weken uitgeschakeld.

Ingrid

14 oktober 2018: G-team Westfriesland/SEW naar Haarlem

Het toernooi van De Blinkert is altijd een leuk toernooi, omdat daar op twee velden gespeeld kan worden en er dus veel teams mee kunnen doen, waarbij de duur van de wedstrijden toch redelijk is. Want op wedstrijden van 10 minuten zit niemand te wachten. Nadeel is, dat het er wel heel veel lawaai is, voor enkele spelers zijn er teveel prikkels, dit maakt het spelen lastig. Erik geblesseerd, maar wel mee om Lia te helpen coachen.

De eerste wedstrijd tegen KSV werd een inmaakpot. Romy op doel en de verdediging werkten hard, maar allen konden niet voorkomen dat KSV 9 x scoorde. Daar tegenover …….. helemaal niets. Wel geprobeerd, maar de goede keeper van KSV hield alle ballen tegen. Jammer, hoofden op en naar de volgende wedstrijd.

Dit was Koedijk. Deze dag kregen we alleen de hele sterke team voorgeschoteld. De spelers en coaches van Koedijk deden het geweldig. Ze lieten ons spelen en de hele sterke mannen bleven aan de kant. Zo werd het toch een hele leuke wedstrijd. Erwin, Romy en Marco (2x) kwamen tot scoren, maar Koedijk vonden het net één keer meer. Eindstand 4:5. Toch een leuke wedstrijd.

Westsite, de volgende tegenstander past zich altijd al aan. Dus ook dit werd een leuke wedstrijd. Mooie aanvallen keer op keer, maar vaak niet resulterend in doelpunten. Waar onze spelers in de training ons (Andre, Lia en Ingrid) het doel uit knallen. Zijn ze tijdens de echte wedstrijden te lief voor de keepers. Dit resulteert in menige vangballen voor de keepers. Erwin was deze dag op schot vanaf de cirkel, na mooie aanspeelballen van Nienke en Carlijn, maakte hij er twee. Natuurlijk scoorde Marco weer met een afstandsschot. Stephanie had veel mooie stops, maar moest helaas vijf keer de bal uit het net vissen. Het resulteerde dus in een 3:5 stand.

Tot slot de wedstrijd tegen Schagen. Omdat we besloten hadden dat we vandaag niet bij DSS zouden invallen, omdat we zelf te weinig fitte spelers hadden, resulteerde dit in meer energie bij de spelers tijdens de laatste wedstrijd. Het werd spannend, 1:0 door een mooi schot van Romy, 1:1, 2:1 door een afstandsschot van Marco, zelfs 3:1 door Romy. Maar daar bleef het bij . Het werd een terecht gelijkspel. 3:3 ook Schagen paste de opstellingen een beetje aan, omdat ze zagen dat we vandaag wel heel sterk ingedeeld waren, en alle wedstrijden verloren hadden. Top!! Dat is G-sport zoals het hoort.

Al met al een mooi toernooi, met toch ook nu weer een minpuntje, want in de laatste wedstrijd van DSS, waar we toch weer wat spelers lieten invallen. Raakte ditmaal Stephanie geblesseerd. Last van haar knie. Later zou blijken een opgerekte voorste kruisband. Dus helaas ook even uitgeschakeld.

Laten we hopen dat Erik en Stephanie weer snel fit zijn.

Ingrid

21 november 2018: G-team supporter van Nederlands Dameselftal

G-teams van Nederland waren uitgenodigd om op 21 november een handbalclinic te komen volgen, die werd georganiseerd door de dames van Nederland U18. Daarna speelden Nederland de uitzwaaiwedstrijd tegen Angola. Westfriesland Sew ging met 10 spelers, 3 begeleiders en veel ouders met de bus naar Eindhoven. We moesten om 12.30 uur al vertrekken, dus dat betekende voor velen, een vrije dag opnemen en omdat we pas om 23.30 uur weer terug zouden zijn op Leekerweide was het raadzaam voor de sporters om ook de dag daarna vrij te nemen.

Heel fijn was het dat Nico, onze favoriete chauffeur, de bus bestuurde. Als verrassing had hij voor iedereen een zakje pepernoten op de stoelen van de bus gelegd. Super.

Na een voorspoedige reis kwamen we bij de hal aan. Men was nog bezig met de vloer speelklaar maken en het geluid te testen en dat en de grootte van de hal, maakt al zoveel indruk op de G-spelers, dat kunnen wij ons niet voorstellen. We waren ruim op tijd, dus de spelers konden zich rustig omkleden en acclimatiseren. Zeer noodzakelijk om het tot een fijne belevenis te maken.

Om 16.15 uur mochten alle spelers het veld op, waar de meiden van U18 verschillende oefenstations hadden opgesteld. Het geheel werd ingeleid door Henne van Es en daarna gingen de sporters los tijdens de warming up en de daarop volgende opdrachten. Er waren voor onze spelers ook bekenden bij, wat voelt eenieder zich dan trots om daar te mogen zijn. Erik en Stephanie gingen samen in een gemengde groep de stations af en Ashley, Marco, Edward, Erwin, Linda, Nienke, Romy en Jessie vormden samen ook een groep. Ze moesten op pylonen mikken, op een gatendoek mikken, een dribbelestafette, ballonnen hoog houden en penalty’s nemen. Iedereen was super enthousiast en werkte zich in het zweet. Prachtig om te zien, hoe betrokken de meiden van U18 waren. En de G-spelers begeleidden alsof ze nooit anders deden. Complimenten hoor!

Het programma werd vervolgd met een wedstrijd van U18 speelsters met 10 G-spelers, van ieder team 1. Alles werd door elkaar gegooid en op de televisievloer mochten ze hun kunne laten zien. Mooi deze integratie van G-spelers in het tophandbal. Iedereen genoot op eigen manier.

Na een douche werd een maaltijd aangeboden. Een heerlijke pasta met salade. Ook allemaal top geregeld.

Tot slot, maar zeker voor onze leden een hoogtepunt, de uitzwaaiwedstrijd van de Dames van Nederland. We zaten vlak achter de spelersbank en konden zo van zeer nabij beleven hoe het toegaat in het tophandbal. Alle G-s keken hun ogen uit. Hoe hard het ging, hoe snel, hoe veel er gewisseld werd. Prachtig was het. Nederland sloot uiteindelijk de wedstrijd winnend af. Het leek alsof de G-teams zelf gewonnen hadden. Enthousiast riepen ze: “Zo gaan wij de volgende wedstrijd ook spelen!”

Wat een evenement, wat een belevenis! Onbeschrijfelijk!

Mooi was het te zien, dat het al vroeg gekomen publiek dat voor de wedstrijd van Nederland kwam en al vroeg aanwezig was ook met bewondering gekeken hebben naar deze mix van G-sport en Topsport.

Allen die dit mogelijk gemaakt hebben SUPER BEDANKT!

Speelsters en spelers

Fabian Spithoven, Sharon Koning, Hanna Heerding, Stephanie Veeken, Linda van de Kamp, Edward Hulsthoff, Erwin Cornelissen, Erik Dekker, Jessie Dudink, Carlijn van Trigt, Marco Mudde, Leontien Fit, Sandra Lunter, Romy Pronk, Nienke Ott, Ashley Mantel

Coach / Begeleiding

Lia Veeken
Andre Veeken
Maartje Ott

Trainers

Ingrid Ott

Teamsponsors

Programma

DatumVeld / ZaalVerenigingPlaats
Zondag 23 september 2018ZaalOnly FriendsAmsterdam
Zondag 14 oktober 2018ZaalBlinkertHaarlem
Woensdag 21 november 2018 (middag)ZaalNHVEindhoven
Zondag 9 december 2019ZaalWestsiteAmsterdam
Zondag 13 januari 2019ZaalAchillesGorinchem
Zondag 17 februariZaalHavasAlmere
Zondag 24 maartZaalWijhe ’92Zwolle
Zondag14 aprilZaalWestfriesland SEWNibbixwoud
Zondag 26 meiVeldKoedijkKoedijk
Zondag 16 juniZaalSchagenSchagen