Wedstrijdverslagen

Rolstoelteam eindigt 2018 op derde plek

Afgelopen zondag mocht het rolstoelteam aantreden voor de laatste competitiewedstrijden van 2018. In verband met het EK Rolstoelhandbal in Portugal wordt er geen competitie in december gespeeld. Met één winst en één verliespartij steeg SEW van plaats vier naar plaats drie. Dit is een goed uitgangspunt om aan het eind van het seizoen in de top vier te eindigen, wat het team nodig heeft om een plek op het NK te bemachtigen.

SEW – CSV

In Boxtel begon SEW de competitiedag tegen provinciegenoot CSV. Door afwezigheid van onze beide keepers, kwam deze wedstrijd Martin van HCB ’92 bij ons op doel. In het begin van de wedstrijd kon CSV direct op voorsprong komen door meerdere snoeiharde schoten uit de tweede lijn. Gelukkig konden wij daarna ook beter ons spel terug vinden, waardoor met name Robert wat terug kon doen. Het tweede deel van de eerste helft werd daardoor een gelijk opgaande strijd.

De tweede helft begonnen we sterker. We konden zelfs punt voor punt wat dichterbij komen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was de achterstand gereduceerd tot één punt (8-9). Helaas duurde de wedstrijd voor ons tien minuten te lang en werd er uiteindelijk verloren met 8-17.

Doelpunten: Robert 5, Martijn 3

HCB’92 1 – SEW

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen de thuisploeg HCB ’92. Op dat moment slechts 2 punten achter ons, dus er moest gewonnen worden willen we niet uit de top vier vallen. Opnieuw komen we erg slecht uit de startblokken. Na twee minuten spelen staat er al 2-0 op het scorebord, in het voordeel van HCB ’92. Dat is voldoende om het team weer wakker te schudden. Martijn kan regelmatig in de snelle tegenaanval scoren en ook Robert, Irene en Maartje weten het net te vinden. Ruststand: 4 – 9

In de tweede helft besluit HCB’92 over te gaan op een man dekking. Het wordt daardoor wat moeilijker om direct de snelle tegenaanval in te zetten, maar kunnen uiteindelijk heel vaak vrij voor het doel komen. Ook Ageeth en stagiaire Rianne grijpen hun kans en maken een doelpunt, waardoor alle spelers op het scoreformulier komen te staan. Door de voorsprong wordt de concentratie langzaam minder, en worden er meer fouten gemaakt en veel kansen gemist. De overwinning komt echter geen seconde in gevaar. Eindstand: 7 – 17.

Doelpunten: Martijn 6, Irene 4, Robert 3, Maartje 2, Ageeth en Rianne 1

Spelers

Prisca Schot, Suze Nooij, Robert Appelman, Martijn Bakker, Roel Scheermeijer, Peter Baas, Maartje Ott, Constance Kort, Irene Beemster, Damien Koes, Ageeth Bakker, Wesley Vermeulen

Coach / Begeleiding

Vacature

Trainer

Vacature

Teamsponsors

van Dijk optiek

Fysio-Manueeltherapie Molenweg Enkhuizen

Vrievorm

Programma

  • 7 oktober: Competitie, Castricum
  • 11 november: Competitie, Boxtel
  • 9/10 februari: Internationaal Rolstoelhandbaltoernooi (IWHTH), Wervershoof
  • 17 maart: Competitie, Schiedam
  • 26 mei: Competitie, Nibbixwoud
  • ? juni: NK Rolstoelhandbal
  • 29/30 juni: ParaGames, Breda

Rolstoelhandbal ook iets voor jou?

Wij zijn hard op zoek naar nieuwe leden!

Rolstoelhandbal is voor iedereen die om wat voor reden dan ook niet (meer) regulier kan handballen. Ook als dit tijdelijk is. Rolstoelhandbal is een sport voor mannen en vrouwen vanaf 16 jaar. De teams spelen gemengd. De meeste spelregels zijn hetzelfde als bij het reguliere handbal. Enkele regels zijn aangepast, er wordt bijvoorbeeld gespeeld met vijf veldspelers in plaats van zes.

Rolstoelhandbal is voor zowel valide sporter als niet-valide sporters. Van dwarslaesie tot versleten gewrichten, of een lang revalidatietraject na bijvoorbeeld een gescheurde kruisband. Iedereen is welkom om mee te doen! Enige voorwaarde is dat je zelfstandig een rolstoel moet kunnen voorbewegen.

Kom het een keer proberen op donderdagavond van 19.45 tot 21.15 in De Dres. Of neem contact met ons op via rolstoelhandbal.sew@gmail.com voor meer informatie!

Volg het team ook op facebook, Instagram of Twitter! @rolstoelsew