De club heeft je nodig

Wat is een vereniging zonder vrijwilligers? Daar kunnen we kort over zijn: NIETS! Dat besef is er bij alle leden, en we kunnen ons gelukkig prijzen met de inzet van velen van jullie. Desondanks doen we via deze weg nogmaals een beroep op een ieder die de club een warm hart toedraagt.

Wat is het geval?

Tot en met juni 2016 hadden wij samen met Voetbal en Handbal SEW aan het Woudje een gezellige kantine, een clubhuis waar het ieder weekend een drukte van belang was. Door de inzet van vele vrijwilligers waren we in staat het clubhuis draaiende te houden, maar wat misschien nog wel belangrijker was, het leverde allebei de verenigingen een slordige € 12.500 per jaar op. Dat is veel geld, en we kunnen ook niet zonder deze inkomsten.

Met de overgang naar ons schitterende nieuwe onderkomen aan de Dres zijn deze inkomsten weggevallen. We hebben daar immers geen eigen kantine meer en om verschillende redenen kunnen (mogen) vrijwilligers geen bar diensten draaien. Wel is er nagedacht hoe we deze broodnodige inkomstenbron nieuw leven in kunnen blazen en zodoende de inkomsten op peil te houden.

Denk vrijwilligers bij de succesvolle klaverjasdrive, het opbouwen en afbreken van de kermiszaal, hulp bij de nieuwjaarsreceptie, G-toernooi en noem maar op. Bij al deze evenementen bieden de verenigingen hand-en-span diensten waar tegenover een vergoeding van NibbikUit staat.

Maar helaas dit is niet genoeg, we zoeken nog een groep vrijwilligers die bereid zijn om als schoonmaakploeg op maandag- en/of vrijdagmorgen gezamenlijk wat schoonmaakwerkzaamheden te verrichten. Denk dan aan, voornamelijk, schoonmaakwerkzaamheden van kleedkamers, de “kantine” en de grote zaal. Er is al een groenploeg voor de buitenruimte en hoe mooi zou het zijn als wij voor de schoonmaak ook een schoonmaakploeg kunnen formeren!

Je mag natuurlijk elke week één of twee ochtenden komen helpen, maar als je bijvoorbeeld één ochtend in de maand beschikbaar bent is dat ook heel fijn! En misschien ken je wel iemand uit je omgeving die ook een paar uur vrij heeft en zich in wil zetten voor onze verenigingen! Een keer per maand in een gezellige groep je inzetten voor de club, wat kan het leven in Nibbixwoud toch mooi zijn!

Mocht je zelf beschikbaar zijn of weet je iemand die dit wel wilt doen dan kun je je aanmelden bij Jos Hoogland of Esther Ham. Meer informatie kun je ook bij Jos of Esther opvragen. Samen moet het lukken om onze Voetbal en Handbal SEW financieel gezond te houden!

Laat van je horen!

Esther Ham
0652401163
secretariaat@westfrieslandsew.nl