G-team Westfriesland SEW naar Zilver op de Special Olympics Nationale Spelen

De steden Breda en Tilburg waren op 14, 15 en 16 juni 2024 de gastheren van een bijzondere sportieve happening, nl. De Special Olympics Nationale Spelen. De Special Olympics Nationale Spelen zijn het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Het evenement vindt één keer per twee jaar plaats. Op 14, 15 en 16 juni 2024  namen de meer dan 3000 sporters in 20 sportdisciplines het tegen elkaar op.

Ook het G-handbalteam van Westfriesland SEW behoorde tot de 3000 sporters. Na weken van trainen en een uitzwaaiwedstrijd tegen Westfriesland SEW C1, was het team er helemaal klaar voor. Met Ashley, Edward, Carlijn, Sarah, Wahid, Erik, Hanna, Jeroen, , Nienke de Boer, Nienke Ott, Romy en Stephanie als spelers en natuurlijk Andre, Maartje, Lia en Ingrid als coaches ging het team per bus, Tribute to the Cats van Tromp, op 14 juni naar Breda. Daar vond de opening plaats in “Breepark”, een grote evenementenhal. Eerst kregen we een maaltijd, en om  kwart voor zeven mochten we de grote hal in voor de atletenparade. Dit keer niet een ereronde door de hele hal maar een gang over het podium, voordat je naar je plaats werd geleid. Het was sfeervol in de hal, maar helaas erg donker. Onze spelers, en vele andere sporters ook denk ik, vinden het geweldig om hun ouders op de tribune te zien en te zwaaien naar hen, maar dat lukte niet. Maar door onze fantastische feloranje nieuwe Special Olympics shirts, waren we voor het publiek wel herkenbaar. Het was een boeiende opening met een illusionist, nog enkele andere artiesten en … Frans Bauer. Na de opening weer naar onze bus, de chauffeur was blijven wachten om ons naar de overnachtingsplek te brengen, dat was het Safari Hotel in Beekse Bergen!!! Wat een feest.

Op zaterdag vond de divisioning plaats, dat betekende 4 wedstrijden. Tegen HCLB en Wijherodes lukte het om de overwinning te pakken, met mooi teamspel, snelle aanvallen en zeker ook een fantastische verdediging. Opvallend was dat er veel verschillende sporters een doelpunt konden maken en ook de eindpasses werden door veel verschillende spelers verzorgd. Echt een hecht team, dat een mooi handbalspel liet zien, waar vooral de eigen supporters erg van genoten hebben. Daarna speelden we tegen Achilles en Only Friends. Deze teams bleken qua doelpunten een maatje te groot. Maar evengoed liet het team van Westfriesland mooi spel zien.

Na een hapje eten, verzorgd door onze supporters zijn we een rondje gaan lopen op het Resort van Beekse Bergen, het was te laat om nog het dierenpark in te kunnen gaan. Maar ook op het resort is er van alles aan dieren te zien, als eerste een prachtige leeuw, die ons van heel dichtbij aankeek. Gelukkig achter een veilige barrière. Verder Giraffes, Zebra’s, Dromedarissen enz. Een hele belevenis voor velen van het team. Zo gaat de Special Olympics niet alleen om de sport, maar vooral ook om samen nieuwe dingen te beleven. Samen plezier te hebben.

Op zondag weer vroeg naar de sporthal, de bus was laat, waardoor we ons moesten haasten. De organisatie was ons goed gezind, maar het haastgevoel konden we niet wegwerken bij het team. Dit maakte dat ook de wedstrijd gehaast gespeeld werd. Er werd hard gewerkt, samen alles eruit gehaald, we kregen veel kansen, maar door de haast lukte het niet om de bal in het doel te krijgen, veel ging over en naast.  En dat in een heel belangrijke wedstrijd. We verloren met 2:1 van Wijherodes. Daarna 2 wedstrijden tegen HCLB, we proberen de rust en het zelfvertrouwen weer terug te krijgen in het team en de wedstrijden werden beide gewonnen, maar toch bleef er onzekerheid. De laatste wedstrijd brak aan. Weer tegen Wijherodes, om goud te winnen zouden we moeten winnen. Het was spannend, heel spannend. Van beide kanten werd er goed gespeeld, eerst 1:0 voor Wijherodes, weer gelijk, Wijherodes weer op voorsprong door een mooi schot. Wat de SEWers daarna ook probeerden, het lukte niet om nog eens te scoren. Weer 2:1 verlies. Maar hoofd omhoog, de tegenstander feliciteren en Westfriesland SEW heeft ZILVER GEWONNEN!! Een prestatie om trots op te zijn. Trots zijn de ouders, broers en zussen en verdere supporters, trots zijn de coaches.

Na een welverdiende maaltijd onderweg, verzorgd door onze sponsor Just Trading Cars, werden we teruggebracht naar Leekerweide, iedereen moe, voldaan en zeker trots. Het was weer een fantastische belevenis.

Om dit weekend voor het G-team mogelijk te maken hebben wij de steun gekregen van enkele sponsoren. Zonder hen is het niet mogelijk om zo’n mooi weekend te beleven. Onze dank gaat uit naar: Team Medemblik, Bussola.nl, Just Trading Cars, MOVE Finance en Petten2025.