Lisanne en Isabeau Kremer van E&O naar Westfriesland SEW

Na het aantrekken van Lysanne Huele, Dagmar Oude Voshaar en Ashley Jacobs meldt Westfriesland SEW nog eens twee nieuwe aanwinsten. De zusjes Lisanne en Isabeau Kremer komen over van E&O. Lisanne is een 20-jarige talentvolle keepster en Isabeau speelt op de middenopbouw en is 17 jaar.

Beide speelsters vielen op in onderlinge ontmoetingen met de A-jeugd van handbalvereniging E&O. Trainer/coach Michael Vijverberg vertelt: “In deze directe ontmoetingen werden wij enthousiast over de zichtbare drive en enthousiasme voor de handbalsport. De meiden hebben een duidelijk plan voor hun handbal carrière welke goed past binnen de wensen en toekomstplannen van onze vereniging.

Keepster Lisanne Kremer is niet bang om het initiatief over te nemen van de schutters door hun te dwingen in een bepaalde hoek te schieten. Haar zusje Isabeau speelt op de middenopbouw en is creatief met een hoog voetenwerk rendement.

Ik verwacht dat beide meiden bij ons in de selectie uit worden gedaagd door de andere speelsters en daardoor gaan groeien in hun proces. Wij zijn van mening dat dit twee talenten zijn met een mooie toekomst voor de boeg”, vertelt Vijverberg.

Lisanne Kremer heeft veel zin in de nieuwe uitdaging. “Vorig jaar heb ik veel gespeeld bij E&O in Dames 1, 2 en de A1. Het jaar daarvoor speelde ik bij SVBO en heb ik veel geleerd van keeperstrainer Boris Tot, hij is keeper bij Hurry-Up. Na een keertje getraind te hebben bij SEW was ik erg enthousiast. Ik werd leuk opgevangen door de groep en ik had meteen een goed gevoel bij de trainers. De vele trainingsuren en professionele begeleiding is ook iets wat me erg aanspreekt. Het niveau is hoog en het gaat er fanatiek aan toe,” vertelt Lisanne enthousiast.

“Met mijn lengte heb ik een redelijk groot bereik in het doel en ik ben niet bang. Zo probeer ik het doel voor de tegenstander zo klein mogelijk te maken. Mijn fanatisme kan denk ik ook een positief effect hebben op de rest van het team. Iedereen in het team wil graag beter worden en de concurrentie is groot. Daardoor wil je altijd 100% geven. Thuis bespreken we altijd na de verschillende situaties door. We zijn een echte handbalfamilie. Met een vader als ex-keeper, een zusje en een grote zus die allemaal al vele jaren handballen is het onderwerp aan tafel bijna altijd handbal. Ik wil een betere en completere keepster worden. Mijn ambitie is om te slagen bij SEW en misschien zou ik ooit nog een volgende stap kunnen maken.

Op dit moment woon ik nog in Emmen bij mijn ouders. Na de zomervakantie verhuis ik naar Obdam om daar samen met Isabeau en twee anderen te gaan wonen. Ik ben net klaar met mijn studie in Emmen en ik ben nog aan het onderzoeken of ik straks verder ga leren tot bijvoorbeeld pedagogisch medewerker of dat ik al aan het werk wil gaan,” vertelt Lisanne over haar nabije toekomst.

Isabeau is drie jaar jonger en speelde afgelopen seizoen bij de A1, dames 2 en een aantal keer bij dames 1 van E&O. “De trainingsfaciliteiten bij SEW, het hoge niveau op de trainingen en de mogelijkheid om met nog betere speelsters om mij heen zorgt ervoor dat ik denk dat ik mij hier het beste kan ontwikkelen. Ik heb nog veel verbeterpunten, maar mijn spelinzicht, mijn samenspel met de cirkel en passeerbewegingen zijn mijn sterke punten. Ook ben ik niet bang om een actie te maken of om zelf op doel te schieten,” vertelt Isabeau gedreven.

“In welk team ik ook speel, ik zal alles geven en zo hoop ik veel te leren. Ik wil een betere en completere handbalster worden en dan zie ik vanzelf wat mijn plafond gaat zijn. Ik blijf aankomend jaar gedeeltelijk in Emmen wonen. Vanaf donderdagavond sluit ik volledig aan bij SEW en zondagavond ga ik weer terug naar Emmen. Zo hoop ik volgend jaar mijn Atheneum aan het Carmel College in Emmen af te kunnen maken,” licht Isabeau toe.