Baanbereik shirtsponsor Westfriesland SEW

Met een ferme handdruk mochten Gerard Al en Theo van Eijk namens Westfriesland SEW met Mona Roorda en Sharon Noordermeer van Baanbereik de voortzetting van de samenwerking tussen Baanbereik en Westfriesland SEW bezegelen.

Ook de komende drie jaar zal Baanbereik de topsport handbal in Westfriesland weer ondersteunen, de komende drie jaar is Baanbereik één van de trotse shirtsponsors van Westfriesland SEW.

Om de goede samenwerking te bekrachtigen werd door Gerard Al aan Mona Roorda van Baanbereik het ingelijste jubileumwedstrijdtenue overhandigd. Nu nog met Baanbereik als sponsor op het broekje, maar vanaf het nieuwe seizoen als trotse shirtsponsor.

Westfriesland SEW is blij met de support van trotse Westfriese bedrijven als Baanbereik. Westfriesland SEW wil met topsport handbal de trots van Westfriesland aan heel Nederland laten zien. Laten zien dat wij in Westfriesland tot veel in staat zijn. Op het gebied van topsport, maar ook behoren wij in Westfriesland tot de top van het bedrijfsleven. Baanbereik past bij het willen uitdragen van die visie en trots. Niet voor niets staat Baanbereik voor: “Altijd de juiste baan binnen bereik”.

Samen op weg naar de top!

Westfriesland SEW stelt Topsport Manager aan

Westfriesland SEW is met het 1e damesteam al ruim 40 jaar onafgebroken actief in de eredivisie handbal in Nederland. Met het Topsportplan “Samen op weg naar de Top” wil Westfriesland SEW binnen drie jaar weer structureel meestrijden om de landstitel. Westfriesland SEW heeft Herman op den Kelder aangesteld als Topsport Manager om leiding te geven aan de uitvoering van dit Topsportplan.

Geboren en getogen in Westfriesland kent Herman op den Kelder het DNA van Westfriesland SEW als geen ander. Als mede/oprichter en fervent lid van de Eigenheimers blaast Herman bij menige thuiswedstrijd in de Westfrieslandhal zijn supportersdeuntje mee. Daarnaast heeft Herman op den Kelder zijn sporen verdiend als voorzitter van de voetbalvereniging SEW in Nibbixwoud en is Westfriesland SEW bij Herman op den Kelder uitgekomen omdat hij naast zijn sportachtergrond meerder functies op het gebied van HR Management heeft bekleed.

Herman op den Kelder gaat als Topsport Manager leiding geven aan trainers, coaches en stafleden van de topsportteams van Westfriesland SEW en bewaakt de doorgaande Topsport lijn van de jeugd naar de senioren. Ook vertegenwoordigd Herman op den Kelder de Topsport lijn van Westfriesland SEW bij het Nederlands Handbal Verbond.

Het bestuur van Westfriesland SEW heeft er het volste vertrouwen in dat Herman op den Kelder in staat zal zijn samen met de Technische Commissie Topsport het klimaat te creëren dat nodig is om weer kampioen van Nederland te worden.

Samen op weg naar de Top!

De club heeft je nodig

Wat is een vereniging zonder vrijwilligers? Daar kunnen we kort over zijn: NIETS! Dat besef is er bij alle leden, en we kunnen ons gelukkig prijzen met de inzet van velen van jullie. Desondanks doen we via deze weg nogmaals een beroep op een ieder die de club een warm hart toedraagt.

Wat is het geval?

Tot en met juni 2016 hadden wij samen met Voetbal en Handbal SEW aan het Woudje een gezellige kantine, een clubhuis waar het ieder weekend een drukte van belang was. Door de inzet van vele vrijwilligers waren we in staat het clubhuis draaiende te houden, maar wat misschien nog wel belangrijker was, het leverde allebei de verenigingen een slordige € 12.500 per jaar op. Dat is veel geld, en we kunnen ook niet zonder deze inkomsten.

Met de overgang naar ons schitterende nieuwe onderkomen aan de Dres zijn deze inkomsten weggevallen. We hebben daar immers geen eigen kantine meer en om verschillende redenen kunnen (mogen) vrijwilligers geen bar diensten draaien. Wel is er nagedacht hoe we deze broodnodige inkomstenbron nieuw leven in kunnen blazen en zodoende de inkomsten op peil te houden.

Denk vrijwilligers bij de succesvolle klaverjasdrive, het opbouwen en afbreken van de kermiszaal, hulp bij de nieuwjaarsreceptie, G-toernooi en noem maar op. Bij al deze evenementen bieden de verenigingen hand-en-span diensten waar tegenover een vergoeding van NibbikUit staat.

Maar helaas dit is niet genoeg, we zoeken nog een groep vrijwilligers die bereid zijn om als schoonmaakploeg op maandag- en/of vrijdagmorgen gezamenlijk wat schoonmaakwerkzaamheden te verrichten. Denk dan aan, voornamelijk, schoonmaakwerkzaamheden van kleedkamers, de “kantine” en de grote zaal. Er is al een groenploeg voor de buitenruimte en hoe mooi zou het zijn als wij voor de schoonmaak ook een schoonmaakploeg kunnen formeren!

Je mag natuurlijk elke week één of twee ochtenden komen helpen, maar als je bijvoorbeeld één ochtend in de maand beschikbaar bent is dat ook heel fijn! En misschien ken je wel iemand uit je omgeving die ook een paar uur vrij heeft en zich in wil zetten voor onze verenigingen! Een keer per maand in een gezellige groep je inzetten voor de club, wat kan het leven in Nibbixwoud toch mooi zijn!

Mocht je zelf beschikbaar zijn of weet je iemand die dit wel wilt doen dan kun je je aanmelden bij Jos Hoogland of Esther Ham. Meer informatie kun je ook bij Jos of Esther opvragen. Samen moet het lukken om onze Voetbal en Handbal SEW financieel gezond te houden!

Laat van je horen!

Esther Ham
0652401163
secretariaat@westfrieslandsew.nl

TEAM Medemblik ondersteunt topsportplan Westfriesland SEW

TEAM Medemblik heeft de handtekening gezet onder de afspraken om de komende drie jaar de eredivisie handbalvereniging Westfriesland SEW te ondersteunen bij de topsportplannen om weer kampioen van Nederland te kunnen worden.

Pieter Kok namens Team Medemblik: “TEAM Medemblik vindt het belangrijk dat Westfriesland SEW als topsportvereniging uit de gemeente Medemblik actief blijft op het hoogste nationale niveau. TEAM Medemblik wil graag helpen om Westfriesland SEW duurzaam succesvol te laten zijn en steunt daarom de topsportafdeling de komende drie jaar met een financiële bijdrage.”

Met de slogan ´Powered by TEAM Medemblik´ ondersteunt TEAM Medemblik de topsportafdeling van Westfriesland SEW niet alleen financieel, maar staat het de handbalsters ook bij met raad en daad.

Theo van Eijk van Westfriesland SEW: “Binnen TEAM Medemblik is veel expertise op alle terreinen die bij een topsportvereniging van belang zijn. Afgesproken is dat de leden van TEAM Medemblik die expertise ter beschikking stellen van de uitvoering van ons topsportbeleidsplan. Naast de inzet vanuit het bedrijfsleven is het zonder de steun van partners zoals TEAM Medemblik onmogelijk om in de top van het Nederlandse dames handbal actief te zijn. Wij zijn dan ook verheugd dat TEAM Medemblik ons de komende drie jaar op alle terreinen ondersteunt.”

TEAM Medemblik is enthousiast over dit nieuwe topsportbeleidsplan en wil de topsportstructuur waaronder de aanstelling van een technisch directeur (mede) faciliteren.

Met een ferme handdruk van Pieter Kok namens TEAM Medemblik en Theo van Eijk namens Westfriesland SEW werd voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd tegen Forholte de samenwerking bezegeld.

De meiden van de St. Nicolaasschool Landskampioen school handbal

Afgelopen zaterdag werd in Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem het NK Schoolhandbal voor basisscholen gehouden en door de aanwezigheid van handbal International Luc Steins die een Meet en Greet deed was het bij voorbaat al een geslaagde dag.

Vanaf het eerste fluitsignaal tijdens de poule-wedstrijden lieten de meiden er geen gras overgroeien en wisten met groot verschil als winnaar uit hun poule te komen, waarna de halve finale nog net geen walk-over werd tegen de Gerardusschool uit Emmen, de wedstrijd werd met 11-6 gewonnen door de St. Nicolaasschool.

De finale werd bijna een eenrichtingsverkeer wedstrijd, een duidelijk betere St. Nicolaasschool zette de tegenstanders direct onder druk en keepster van de school uit Hengevelde kreeg het zwaar te verduren. De uiteindelijke eindstand werd een overduidelijk 13-5 in het voordeel van de meiden uit Nibbixwoud.

Oud voorzitter Truus Moeskops 100 jaar

Dat handbal een basis kan zijn voor een verder gezond leven, bewijst de geboren en getogen Nibbixwoudse Truus Moeskops.

Truus volgde Han Entius op in 1952 als voorzitter en beleefde wel tot 1960 erg turbulente jaren in deze opkomende sport voor dames.

Truus werd gevraagd door kapelaan Van der Laan om voorzitter te worden en goed op te passen dat de grenzen van het toelaatbare in de sportkleding niet werden overschreden. Alles discussies over kleding kan Truus zich nog goed herinneren.

Daarom was het een prachtig moment dat de jeugd van Westfriesland SEW haar een kleurrijk boeket kwam overhandigen en zo konden we getuige zijn van deze bijzondere ontmoeting tussen jong en oud.

Het mooiste moment in haar tijd als voorzitter vond Truus het allereerste kampioenschap in de geschiedenis van SEW en de jeugd moest beloven dat zij daar ook nog vele malen voor zouden zorgen.

Erevoorzitter Ben Loos overleden

Verdrietig hebben we kennis genomen van het overlijden van onze erevoorzitter

Ben Loos

Ben Loos is van 1968 tot 1979 en van 1985-tot 1986 voorzitter van onze vereniging geweest, en heeft veel voor de vereniging betekend.

Wij wensen de familie veel sterkte toe.

Uitnodiging supportersavond selectie Westfriesland/SEW

Elk jaar viert de selectie een feestje met jullie, onze supporters. Dit jaar zal deze gezellige avond plaatsvinden op vrijdagavond 24 mei in Grand Café De DRES Nibbixwoud.

Op deze avond zullen wij gezellig met elkaar eten, een spel doen en meerdere personen bedanken voor hun bijdrage in het afgelopen handbaljaar.

LET OP: Je moet je hiervoor aanmelden!

Zet de datum in je agenda en geef je vóór 17 mei op bij melaniehoogendam@gmail.com, tot dan!

Vincent Baten nieuwe Teammanager Westfriesland SEW

Westfriesland SEW heeft met de aanstelling van Vincent Baten de nieuwe Teammanager gevonden voor de selectie van de dames senioren van topsportafdeling. In het nieuwe topsportplan is voor de senioren selectie  naast de nieuwe hoofdtrainer Arthur Langedijk ruimte ingericht voor een Technisch Directeur en een Teammanager. De nieuwe Teammanager wordt dus nu met ingang 1 mei Vincent Baten.

Vincent Baten is in de handbalwereld geen onbekende. Al eerder verrichte hij werkzaamheden rond de selectie van Westfriesland SEW. De laatste jaren is hij echter vooral actief voor de voetbalvereniging SEW uit Nibbixwoud, welke werkzaamheden hij blijft doen naast de rol binnen Westfriesland SEW.

Als Teammanager van Westfriesland SEW wordt Vincent Baten een belangrijke schakel voor de selectiespeelsters richting Technische Commissie, het bestuur en de rest van de vereniging om de benodigde topsportfaciliteiten uit het topsportplan in beeld te brengen. Daarnaast is Vincent Baten als de Teammanager het aanspreekpunt voor de communicatie vanuit en met de selectie van Westfriesland SEW. Vincent Baten is bereikbaar via tm@westfrieslandsew.nl.

Het bestuur van Westfriesland SEW is verheugd dat met de aanstelling van Vincent Baten invulling wordt gegeven aan de positie van Teammanager en daarmee een belangrijke stap gezet is in de uitvoering van het Topsportplan.

Zondag 14 april Piet Swart / Hulst Albert Heijn G-handbaltoernooi

Zondag 14 april wordt in De DRES Nibbixwoud het jaarlijkse G-handbal toernooi gespeeld. Het wordt alweer het 7e G-handbaltoernooi dat door Westfriesland/SEW georganiseerd wordt.

Er komen maar liefst 10 teams van verenigingen uit heel Nederland. In alfabetische volgorde: Achilles uit Gorinchem, Blinkert uit Haarlem, DSS uit Heemskerk, Koedijk, KSV uit Heerhugowaard, Schagen, Nijenrodes uit Breukelen, V&L uit Geleen, Westsite uit Amsterdam en natuurlijk Westfriesland/SEW zelf.

Het organiseren van het toernooi is alleen maar mogelijk als er bedrijven en stichtingen genegen zijn om het geheel financieel ondersteunen. Ook dit jaar hebben diverse sponsoren toegezegd om het toernooi mogelijk te maken. Dit zijn: Piet Swart Vastgoed, Albert Heijn Hulst, Dirk Kuyt Foundation en Stichting Nianne.

Ook vrijwilligers zijn onontbeerlijk, ook die zullen deze dag weer volop aanwezig zijn. Voor een toernooi zijn allerlei mensen nodig, zoals scheidsrechters, tijdwaarnemers, wedstrijdsecretaris, een speaker, mensen om de reclameborden te plaatsen, en zo zijn er nog veel meer taken.

De dag wordt geopend met om 10.00 uur een warming-up, die verzorgd zal worden door de selectie van Westfriesland/SEW. Daarna zullen zij het G-team aanmoedigen om zo goed mogelijk en met veel plezier te handballen. Als iedereen goed warm is, begint het handbalprogramma.

Gedurende de dag is natuurlijk ook Simon Ballon weer aanwezig om prachtige creaties te maken, altijd een succes. En de fotografen van SEW zullen weer present zijn om mooie actiefoto’s te maken, die vlak daarna al te zien zijn op het scherm in het Grandcafé van De Dres.

Kortom er wordt weer van alles uit de kast gehaald om de dag weer tot een mooie handbaldag te maken.

Maar wat natuurlijk niet mag ontbreken, is het publiek. Dus noteert u het vast in uw agenda. Want ook deze sporters verdienen de aandacht en aanmoedigingen van een groot publiek. Het moet voor onze G-handballers weer een fantastische dag worden, waar plezier en gezelligheid voorop staan. Maar natuurlijk is het ook geweldig als er een doelpunt gescoord wordt en er misschien wel een overwinning behaald wordt, waarbij je toegezongen wordt door het eigen publiek.

Tot 14 april in De Dres in Nibbixwoud.