Zondag 14 april Piet Swart / Hulst Albert Heijn G-handbaltoernooi

Zondag 14 april wordt in De DRES Nibbixwoud het jaarlijkse G-handbal toernooi gespeeld. Het wordt alweer het 7e G-handbaltoernooi dat door Westfriesland/SEW georganiseerd wordt.

Er komen maar liefst 10 teams van verenigingen uit heel Nederland. In alfabetische volgorde: Achilles uit Gorinchem, Blinkert uit Haarlem, DSS uit Heemskerk, Koedijk, KSV uit Heerhugowaard, Schagen, Nijenrodes uit Breukelen, V&L uit Geleen, Westsite uit Amsterdam en natuurlijk Westfriesland/SEW zelf.

Het organiseren van het toernooi is alleen maar mogelijk als er bedrijven en stichtingen genegen zijn om het geheel financieel ondersteunen. Ook dit jaar hebben diverse sponsoren toegezegd om het toernooi mogelijk te maken. Dit zijn: Piet Swart Vastgoed, Albert Heijn Hulst, Dirk Kuyt Foundation en Stichting Nianne.

Ook vrijwilligers zijn onontbeerlijk, ook die zullen deze dag weer volop aanwezig zijn. Voor een toernooi zijn allerlei mensen nodig, zoals scheidsrechters, tijdwaarnemers, wedstrijdsecretaris, een speaker, mensen om de reclameborden te plaatsen, en zo zijn er nog veel meer taken.

De dag wordt geopend met om 10.00 uur een warming-up, die verzorgd zal worden door de selectie van Westfriesland/SEW. Daarna zullen zij het G-team aanmoedigen om zo goed mogelijk en met veel plezier te handballen. Als iedereen goed warm is, begint het handbalprogramma.

Gedurende de dag is natuurlijk ook Simon Ballon weer aanwezig om prachtige creaties te maken, altijd een succes. En de fotografen van SEW zullen weer present zijn om mooie actiefoto’s te maken, die vlak daarna al te zien zijn op het scherm in het Grandcafé van De Dres.

Kortom er wordt weer van alles uit de kast gehaald om de dag weer tot een mooie handbaldag te maken.

Maar wat natuurlijk niet mag ontbreken, is het publiek. Dus noteert u het vast in uw agenda. Want ook deze sporters verdienen de aandacht en aanmoedigingen van een groot publiek. Het moet voor onze G-handballers weer een fantastische dag worden, waar plezier en gezelligheid voorop staan. Maar natuurlijk is het ook geweldig als er een doelpunt gescoord wordt en er misschien wel een overwinning behaald wordt, waarbij je toegezongen wordt door het eigen publiek.

Tot 14 april in De Dres in Nibbixwoud.

Westfriesland/SEW G-handballers in Dirk Kuyt Foundation Running Team

Op zaterdag 6 april doet het Dirk Kuyt Foundation Running Team voor de zesde keer mee aan de Rotterdam City Run. In dat team lopen een aantal G-handballers van Westfriesland SEW mee, samen met hun begeleiders. De Dirk Kuyt Foundation is voor Westfriesland SEW een vaste sponsor. Zij maken het mogelijk dat er door de vereniging een toernooi georganiseerd kan worden voor de G-handballers.

De Rotterdam City Run is een gave run, die de lopers de kans geven om de sfeer van de echte Rotterdamse marathon te proeven. Ze rennen 4,2 kilometer over het parkoers van de marathon, welke een dag later wordt gelopen. Van start tot finish worden de lopers aangemoedigd door een groot publiek langs de kant.

Het Dirk Kuyt Foundation Running Team biedt mensen met een beperking de kans om mee te doen aan deze hardloopwedstrijd. Het bestaat uit 150 lopers. Erik Dekker, Stephanie Veeken, Edward Hulsthoff en Nienke Ott zijn al een aantal weken in training om deze wedstrijd te kunnen lopen.

Het is voor de derde keer dat er spelers van WestfrieslandSEW mee gaan lopen. In 2015 was de eerste keer. In de stromende regen, waarbij het water zowat tot de enkels kwam is het toen gelukt om de 4,2 km uit te lopen. Dit jaar hopen we net als vorig jaar op droog weer. Aan de conditie van de spelers zal het niet liggen.

Donatie voor International Rolstoel Handbal Toernooi IWHTH

Dinsdag 5 maart jl. mocht onze voorzitter Theo van Eijk namens Westfriesland/SEW een cheque van € 1000 in ontvangst nemen van de Rotaryclub Drechterland.

In de Brasserie Westwoud vierden de leden van de Rotary Drechterland het feit dat maar liefst 35 jaar gelden de afdeling Drechterland van de Rotary is opgericht. Er waren donaties voor Inloophuis Pisa, Reddingstation Wijdenesen handbalvereniging Westfriesland SEW.

De donatie van € 1000 zal gebruikt worden voor het eerste Internationale Rolstoel Handbal Toernooi dat volgend jaar februari in Westfriesland gehouden zal worden.

De organisatie van dit IWHTH is in volle gang en de organisatie is dan ook zeer in haar nopjes met deze mooie bijdrage van de jarige Rotary Drechterland.

De cheque werd uitgereikt door niemand minder dan gedeputeerde Jaap Bond van de Provincie Noord-Holland.

Namens alle rolstoelhandbalspelers van harte bedankt!

Nacompetitie schema bekend

Het schema van de nacompetitie is eindelijk bekend. Net als vorig jaar spelen we weer 6 super belangrijke wedstrijden in de strijd om lijfsbehoud. Op naar 41 jaar eredivisie handbal.

Vorig jaar werden de dames massaal gesteund door jullie. Dat gaf ze zo’n enorme boost dat ze hopen op een herhaling van vorig jaar!

Naar alle uitwedstrijden zal dit jaar gratis een bus rijden. Vorig jaar reden er 2 bussen. Dit jaar hopen we met 3 bussen aan te komen.

Uitwedstrijden:
Zaterdag 9 Maart om 19.00 uur: DSVD (Deurningen)
Zondag 17 maart om 13.30 uur: Borhave (Borne)
Zaterdag 6 april om 20.40 uur: Foreholte (Voorhout)

Thuiswedstrijden:
Zaterdag 13 April om 19.00 uur: DSVD
Zaterdag 20 april om 19.00 uur: Borhave
Zaterdag 11 mei om 19.00 uur: Foreholte

Eerst 3 keer uit om vervolgens 3 keer thuis te spelen. We gaan er net als vorig jaar 6 keer een thuiswedstrijd van maken!

Geef je nu alvast op voor de busreis! Mail naar supportersbus@westfrieslandsew.nl. Zodra de vertrektijden bekend zijn zullen we dat uiteraard laten weten. Waarschijnlijk vertrek de bus naar Deurningen rond 14.30 uur.

Sarah Dekker volgend seizoen naar HSG Bensheim/Auerbach in Duitsland

Helaas zullen we volgend seizoen niet meer kunnen genieten van onze topper Sarah Dekker. Ze kwam naar Westfriesland/SEW in 2012 en maakte gelijk indruk.

In haar eerste seizoen speelde ze zowel in de C1 en C2. Een jaar later won ze met de C1 zo’n beetje elke prijs die er te winnen viel. Ook werd ze nog Nederlands kampioen met zowel de B1 als de A1.

In 2016 maakte Sarah haar debuut in dames 1. Ze werd al snel een vaste waarde voor het team en bleef onverstoorbaar door groeien. Dit seizoen werd ze zelfs uitgenodigd voor een stage bij het Nederlandse team.

Over haar tijd bij Westfriesland/SEW zegt ze het volgende: “Ik heb het echt heel erg naar mijn zin gehad bij SEW. Ik heb zo ontzettend veel geleerd en ik zal mijn hele leven een SEW’er blijven! Ik ga dan ook alles op alles zetten om SEW nog minstens een jaar in de eredivisie te houden en ik weet zeker dat dat gaat lukken!”

Uiteraard zijn we super trots op Sarah en we wensen haar veel succes bij haar volgende club HSG Bensheim/Auerbach in Duitsland!

Uitslag loterij

In de rust van Wesfriesland SEW – Handbal Venlo werden de winnende loten getrokken door Notaris Overtoom van Notarissen van Mantel & Overtoom.

Uitslag loterij

Goalcha Clinic van 3 januari 2019 een succes

F, E en D Jeugd van Westfriesland/SEW luiden het nieuwe jaar in met een hele leuke GOALCHA clinic in de Dres te Nibbixwoud.

Onder de enthousiaste leiding van André van Kemenade, genoten de 90 meisjes zichtbaar.

De GoalCha bal is een mooie aanvulling in de trainingen bij de Jeugd, en dat hebben de meisjes gezien en ondervonden met deze clinic.

Wij bedanken Rosan Wenker voor de organisatie, Lydia voor de foto’s en de hulptrainers voor het bijstaan van André.

Westfriesland SEW en Ronald van de Kamp per direct uit elkaar

Het bestuur van Westfriesland SEW heeft helaas moeten vaststellen dat het beter is om de samenwerking met hoofdtrainer Ronald van de Kamp per direct te beëindigen. Van de Kamp is op dit moment bezig aan zijn derde seizoen in dienst van de eredivisionist uit Nibbixwoud.

Dit seizoen heeft de trainer een zeer jonge en onervaren selectie tot zijn beschikking. De doelstelling aan het begin van het seizoen, waarbij handhaving op het hoogste niveau de uitgangspositie was, blijkt halverwege het seizoen al een enorme zware opgave te zijn. Het uitblijven van resultaten en de daardoor huidige stand op de ranglijst heeft de club tot deze beslissing doen besluiten.

Het bestuur betreurt het dat men tot deze conclusie heeft moeten komen, omdat Ronald van de Kamp een prettige persoonlijkheid is om mee samen te werken en hij tot één van de betere trainers binnen Nederland behoort. Zijn ruime ervaring en kennis op handbalgebied heeft hij ingebracht bij WF SEW en daar hebben speelsters, maar ook staf- en bestuursleden veel van mogen leren. WF SEW en Ronald van de Kamp nemen dan ook met wederzijds respect afscheid van elkaar.

Tot aan het einde van het lopende seizoen heeft WF SEW een overeenkomst weten te sluiten met de 40-jarige Alex Curescu. De in Den Haag woonachtige trainer heeft een uitstekende staat van dienst binnen de handbalwereld en heeft met meerdere Nederlandse clubs mooie (internationale) successen weten te behalen waaronder Hellas, VOC en Quintus.

Naast zijn rijke ervaring heeft Curescu ook ruimschoots bewezen met jonge talenten te kunnen werken. WF SEW hoopt met het aanstellen van de nieuwe hoofdtrainer de doelstelling van dit seizoen te kunnen behalen waardoor men 40 jaar eredivisie in de geschiedenisboeken mag bijschrijven en behouden blijft voor het hoogste handbalniveau.

Nieuwjaarsreceptie SEW: Vrijdag 4 januari

Vrijdag 4 januari 2019 is weer de traditionele nieuwjaarsreceptie van SEW samen met de voetbal.

Rolstoelhandbal Westfriesland SEW en SEW G-handbal zullen namens de handbal voor een mooi programma en een demonstratie zorgen. Na het sportieve programma is er gelegenheid voor het inluiden van het nieuwe jaar onder genot van een drankje.

Wij zien u dan ook graag vrijdag 4 januari in De DRES te Nibbixwoud!

Goalcha Clinic donderdag 3 januari 2019

Graag nodigen wij alle D,E en F jeugd van Westfriesland SEW op donderdag 3 januari 2019 in De Dres uit om samen het nieuwe jaar in te luiden, door middel van een hele leuke GOALCHA clinic. Tussendoor met natuurlijk wat lekkers. De training wordt gegeven door Andre van Kemenade.

We gaan er van uit dat jullie er allemaal zijn, maar mochten jullie niet kunnen, horen wij het graag van jullie. Graag afmelden bij Rosan Wenker (rwenker@hotmail.com) voor 15 december.

F-jeugd: 10:00 – 12:00 (15 minuten pauze tussendoor)
E-jeugd: 12:00 – 14:00 (15 minuten pauze tussendoor)
D-jeugd: 14:00 – 16:00 (15 minuten pauze tussendoor)