De sponsoring voor het G team van Westfriesland SEW is rond.

De volgende sponsoren zijn bereid om het G-team van Westfriesland voor de komende drie jaar te sponsoren. Het zijn:

  • Malenco Automatisering B.V.
  • Tandheelkundig Centrum Wognum
  • Just Trading Cars
  • Lak Training, Coachin

EUROPACUP: Twee thuiswedstrijden tegen HRK Grude in Wognum

In juli is er bij de EHF in Wenen geloot voor de tweede ronde van de Europacup van het nieuwe seizoen. Voor Westfriesland SEW
kwam het Bosnische HRK Grude uit de koker.

In overleg met de opponent is ervoor gekozen om twee thuiswedstrijden in Nederland te spelen. Op vrijdag 29 september om 20.00 uur is de eerste confrontatie. Zondag 1 oktober om 13.00 uur volgt de beslissing. Beide wedstrijden zijn in Westfrieslandhal De Bloesem.

Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.wfsew.nl/europacup.

Beide clubs kwamen vorig seizoen niet verder dan de tweede ronde. Het Europese avontuur eindigde voor Westfriesland SEW na twee wedstrijden tegen het Zweedse Lugi Dam (31-23 verlies uit en 31-29 winst thuis in Wognum). HRK Grude behaalde ook niet de volgende ronde. Zij speelden twee keer uit tegen het Portugese ADA de Sao Pedro do Sul en verloren tweemaal (28-39 en 31-35).

Naar alle waarschijnlijkheid is er een livestream van beide wedstrijden, maar het echte Europacup sfeertje beleef je natuurlijk in de sporthal zelf. Tickets zijn nu verkrijgbaar via www.wfsew.nl/europacup.

Kinderen t/m 16 jaar betalen slechts € 5,-.
Volwassenen betalen € 10,- voor een wedstrijd.

Wil je naar beide wedstrijden dan krijg je korting door middel van een passe-partout. Je kunt dan beide wedstrijden live meemaken voor € 17,50 en voor kinderen t/m 16 jaar € 7,50.

Na de wedstrijd van zondag is er groot feest in de kantine van de Westfrieslandhal De Bloesem met een gezellige borrel en een DJ. Zorg dat je snel een kaartje reserveert, wantvol is vol!

Lisanne en Isabeau Kremer van E&O naar Westfriesland SEW

Na het aantrekken van Lysanne Huele, Dagmar Oude Voshaar en Ashley Jacobs meldt Westfriesland SEW nog eens twee nieuwe aanwinsten. De zusjes Lisanne en Isabeau Kremer komen over van E&O. Lisanne is een 20-jarige talentvolle keepster en Isabeau speelt op de middenopbouw en is 17 jaar.

Beide speelsters vielen op in onderlinge ontmoetingen met de A-jeugd van handbalvereniging E&O. Trainer/coach Michael Vijverberg vertelt: “In deze directe ontmoetingen werden wij enthousiast over de zichtbare drive en enthousiasme voor de handbalsport. De meiden hebben een duidelijk plan voor hun handbal carrière welke goed past binnen de wensen en toekomstplannen van onze vereniging.

Keepster Lisanne Kremer is niet bang om het initiatief over te nemen van de schutters door hun te dwingen in een bepaalde hoek te schieten. Haar zusje Isabeau speelt op de middenopbouw en is creatief met een hoog voetenwerk rendement.

Ik verwacht dat beide meiden bij ons in de selectie uit worden gedaagd door de andere speelsters en daardoor gaan groeien in hun proces. Wij zijn van mening dat dit twee talenten zijn met een mooie toekomst voor de boeg”, vertelt Vijverberg.

Lisanne Kremer heeft veel zin in de nieuwe uitdaging. “Vorig jaar heb ik veel gespeeld bij E&O in Dames 1, 2 en de A1. Het jaar daarvoor speelde ik bij SVBO en heb ik veel geleerd van keeperstrainer Boris Tot, hij is keeper bij Hurry-Up. Na een keertje getraind te hebben bij SEW was ik erg enthousiast. Ik werd leuk opgevangen door de groep en ik had meteen een goed gevoel bij de trainers. De vele trainingsuren en professionele begeleiding is ook iets wat me erg aanspreekt. Het niveau is hoog en het gaat er fanatiek aan toe,” vertelt Lisanne enthousiast.

“Met mijn lengte heb ik een redelijk groot bereik in het doel en ik ben niet bang. Zo probeer ik het doel voor de tegenstander zo klein mogelijk te maken. Mijn fanatisme kan denk ik ook een positief effect hebben op de rest van het team. Iedereen in het team wil graag beter worden en de concurrentie is groot. Daardoor wil je altijd 100% geven. Thuis bespreken we altijd na de verschillende situaties door. We zijn een echte handbalfamilie. Met een vader als ex-keeper, een zusje en een grote zus die allemaal al vele jaren handballen is het onderwerp aan tafel bijna altijd handbal. Ik wil een betere en completere keepster worden. Mijn ambitie is om te slagen bij SEW en misschien zou ik ooit nog een volgende stap kunnen maken.

Op dit moment woon ik nog in Emmen bij mijn ouders. Na de zomervakantie verhuis ik naar Obdam om daar samen met Isabeau en twee anderen te gaan wonen. Ik ben net klaar met mijn studie in Emmen en ik ben nog aan het onderzoeken of ik straks verder ga leren tot bijvoorbeeld pedagogisch medewerker of dat ik al aan het werk wil gaan,” vertelt Lisanne over haar nabije toekomst.

Isabeau is drie jaar jonger en speelde afgelopen seizoen bij de A1, dames 2 en een aantal keer bij dames 1 van E&O. “De trainingsfaciliteiten bij SEW, het hoge niveau op de trainingen en de mogelijkheid om met nog betere speelsters om mij heen zorgt ervoor dat ik denk dat ik mij hier het beste kan ontwikkelen. Ik heb nog veel verbeterpunten, maar mijn spelinzicht, mijn samenspel met de cirkel en passeerbewegingen zijn mijn sterke punten. Ook ben ik niet bang om een actie te maken of om zelf op doel te schieten,” vertelt Isabeau gedreven.

“In welk team ik ook speel, ik zal alles geven en zo hoop ik veel te leren. Ik wil een betere en completere handbalster worden en dan zie ik vanzelf wat mijn plafond gaat zijn. Ik blijf aankomend jaar gedeeltelijk in Emmen wonen. Vanaf donderdagavond sluit ik volledig aan bij SEW en zondagavond ga ik weer terug naar Emmen. Zo hoop ik volgend jaar mijn Atheneum aan het Carmel College in Emmen af te kunnen maken,” licht Isabeau toe.

Noord-Holland Cup gaat op voor 4e editie

Voor de handbalsters van Westfriesland SEW staat binnenkort deelname aan de Noord-Holland Cup op de planning. Op woensdag 16 augustus speelt SEW in Amsterdam tegen VOC, maandag 21 augustus is Volendam de tegenstander in Wognum en op woensdag 23 augustus wacht de wedstrijd tegen VZV in Volendam. Op zondagmiddag 27 augustus zijn als afsluiting de finales in Sporthal De Bloesem in Wognum. Een mooie week voor handballend Noord-Holland om de topclubs aan het werk te zien.

 Voor de 4e keer wordt de Noord-Holland Cup georganiseerd voor de vier Eredivisie teams. Het is een mooie voorbereiding op het seizoen, dat in het weekend van 2 en 3 september van start gaat. De teams kunnen met dit toernooi goed zien waar ze staan, maar ook hoe de concurrentie ervoor staat na de nodige mutaties. De vorige edities zijn gewonnen door VOC Amsterdam. Het gaat er tijdens de NH Cup fanatiek aan toe. Het zijn leuke derby’s, onder leiding van Eredivisie scheidsrechters, en de teams doen niet graag voor elkaar onder.

De entree voor de wedstrijden is bewust laag gehouden. Voor twee mooie wedstrijden betalen volwassenen € 5,-. Kinderen onder de 16 jaar kunnen gratis naar binnen. Zo hopen de verenigingen veel publiek te kunnen verwelkomen, zodat het iedere dag een mooi handbalfeest wordt.

Daarnaast spelen ook Jong SEW, Jong VOC, Jong VZV en ZAP onderling om de NH Cup voor de Eerste Divisie teams.

Het volledige programma is als volgt:

Maandag 14 augustus – Sportcentrum VZV in ’t Veld
19.30 uur           OTTO Work Force VOC  – Juro Unirek VZV

Dinsdag 15 augustus – Sporthal De Zwaluw in Breezand
19.30 uur           Jong SEW – Jong VZV
21.00 uur          ZAP – Jong VOC

Woensdag 16 augustus – Sporthal Zaanstad Zuid in Zaandam
19.30 uur           OTTO Work Force VOC– Westfriesland SEW
21.00 uur           Garage Kil Volendam – Juro Unirek VZV

Vrijdag 18 augustus – Sportcentrum VZV in t ’Veld
19.30 uur           Jong VZV – ZAP
21.00 uur           Jong SEW – Jong VOC

Maandag 21 augustus – De Bloesem te Wognum
20.00 uur           Garage Kil Volendam – Westfriesland SEW

Dinsdag 22 augustus – Sporthal Zaanstad Zuid te Zaandam
19.30 uur           ZAP – Jong SEW
21.00 uur           Jong VOC – Jong VZV

Woensdag 23 augustus – De Opperdam te Volendam
19.30 uur           Juro Unirek VZV – Westfriesland SEW
21.00 uur           Garage Kil Volendam – OTTO Work Force VOC

Zondag 27 augustus – Sporthal De Bloesem in Wognum
12.00 uur           plaats 3 en 4 eerste divisie
14.00 uur           plaats 3 en 4 eredivisie
16.00 uur           Finale Eredivisie
18.00 uur           Finale Eerste divisie

Even voorstellen, wij zijn de externe vertrouwenspersonen

Ik ben Sandra Hessels, 59 jaar, opgeleid als fysiotherapeut, maar heb tevens diverse andere functies uitgevoerd. Mijn huidige passie ligt op het gebied van HR, Mediation en als Vertrouwenspersoon.

Als extern vertrouwenspersoon ben ik integer en onafhankelijk. Naast een luisterend oor bied ik eventueel ondersteuning bij het bespreekbaar maken van het probleem binnen de club. Alles wat besproken wordt, valt onder het beroepsgeheim en is vertrouwelijk. Ik zal niets zeggen of doen zonder dat jij aangeeft dit te willen.

Ik ben Henk Meijer, ervaren MfN register Mediator en Vertrouwenspersoon. Mijn belangrijkste doel bij een gesprek is om te komen tot een goede oplossing. Een oplossing waarin partijen zich kunnen vinden. En bij voorkeur op een manier waardoor de verstandhouding tussen de partijen verbetert. Geheimhouding en vertrouwelijkheid is bij mij vanzelfsprekend.

Met mijn echtgenote Sandra Hessels heb ik drie dochters en inmiddels zes kleinkinderen. In mijn werkzame leven heb ik veel gereisd en gewerkt in het buitenland. Met mijn gezin heb ik vijftien jaar in Spanje gewoond. Ook hebben wij voor kortere periodes in Sydney, Hong Kong, Dubai en Sint Petersburg gewoond.

Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen (VPO)

Iedereen heeft recht op een prettige, veilige omgeving voor de uitoefening van zijn of haar sport in een sfeer waarin we elkaar met respect tegemoet treden. Handbalvereniging Westfriesland SEW accepteert ongewenste omgangsvormen niet. Echter, zowel het voorkomen van ongewenst gedrag als het bevorderen van een sfeer waarin ongewenst gedrag geen kans krijgt, is een zaak van alle betrokkenen!

Beleid rondom ongewenste omgangsvormen is voor Westfriesland SEW een serieuze zaak. Daarom hebben we nu de externe vertrouwenspersonen. Iedereen, dus leden, ouders van leden, vrijwilligers, trainers, coaches, begeleiders en een ieder die op enige wijze verbonden is met en/of aan de club, kan zich, zonder verdere toestemming, tot de vertrouwenspersoon wenden.

Wat doet de vertrouwenspersoon?

De belangrijkste rol van de vertrouwenspersoon is opvang en begeleiding van degene die last heeft van ongewenst gedrag, pesten, seksuele intimidatie, discriminatie of agressie, om vervolgens met hem/haar te zoeken naar de meest optimale oplossing voor jouw klacht. Als het even kan zoekt de vertrouwenspersoon naar een informele oplossing, dat wil zeggen een oplossing die bevredigend is voor jou als melder in die zin dat je weer ‘normaal’ je werk of sport kan doen, zonder verder te worden lastig gevallen. Het gesprek zal vertrouwelijk zijn (tenzij de wet anders bepaalt). Jij hebt de regie en er zal nooit actie ondernomen worden zonder toestemming.

Wat doet de vertrouwenspersoon niet?

Hierbij is het ook goed om te weten wat niet tot de taken van de vertrouwenspersoon behoort. De vertrouwenspersoon neemt jouw klacht niet over, gaat het niet voor je oplossen (maar samen met je oplossen), gaat niet zelf in gesprek met de beklaagde, is niet de persoon die een beklaagde ondersteunt, is niet de mediator, participeert niet in de klachtencommissie en is niet verantwoordelijk voor de bekendmaking van het gehele beleid tegen seksuele intimidatie, pesten en agressie.

Zit jij met iets wat bij onze vereniging gebeurd is, blijf er dan niet mee doorlopen, maar bel naar 0612327010 (Sandra) of  0612251501 (Henk) of stuur ons een mail met jouw telefoonnummer naar info@hmm.nl en binnen 24 uur zal 1 van ons telefonisch contact met je opnemen.

Unieke prestatie! C1, B1 en A1 Nederlands Kampioen!

Dit seizoen zijn C1, B1 en de A1 kampioen van Nederland geworden. Deze unieke prestatie werd eerder behaald in het seizoen 2002-2003. Een fantastische prestatie! Ook de D2, C3 en Dames 5 werden kampioen in de zaal. De C3 werd daarbij ook nog eens tweede op het NK breedtesport!

Westfriesland SEW A1 Nederlands Kampioen

Westfriesland SEW B1 Nederlands Kampioen

Westfriesland SEW C1 Nederlands Kampioen

Veiligheid boven alles !!

Sport is emotie!

De maatschappij verhard en helaas ontkomt de sportwereld hier ook niet aan. Als je ziet en hoort wat er zoal om ons heen gebeurt vraag ik mij wel eens af of men zijn/haar verstand is verloren. Coaches die middels een zij-uitgang de zaal moeten verlaten omdat zij anders opgewacht worden door ontevreden ouders, speelsters die geïntimideerd worden terwijl zij hun hobby uitoefenen op het veld, scheidsrechters die niet zonder begeleiding het veld kunnen verlaten en zo kan ik helaas nog wel wat voorbeelden opnoemen.

De jaren hiervoor werd er ook veel gezegd en geroepen op momenten dat iemand het ergens niet mee eens was, maar de wijze waarop men nu met regelmaat reageert op situaties is schandalig.

Verbaal en ook middels de ‘Social Media’ denkt men tegenwoordig alles te kunnen zeggen en ook worden er bedreigingen geuit die zelfs tot fysiek geweld leiden.

Visie Westfriesland SEW

Wij als Westfriesland SEW nemen dit zeer hoog op en accepteren dit gedrag van niemand. Wij zullen te allen tijde proberen dit soort incidenten in de praktijk voor te zijn en vragen jullie allemaal hierin ook je eigen verantwoordelijkheid te nemen. De ervaring heeft ons geleerd dat het van groot belang is dat iedereen die hier mee in aanraking komt dit kan melden bij personen die hier voor zijn aangesteld en die de meldingen dan ook zorgvuldig en discreet zullen behandelen.

Allemaal zeggen we wel eens iets wat anders wordt opgevat dan het daadwerkelijk is bedoeld. Niet alles wat er gezegd wordt kan van tevoren worden afgewogen. Een grapje kan zomaar anders worden uitgelegd en leiden tot een situatie die volledig uit zijn verband wordt gerukt.

Laten we niet doorslaan, maar met z’n allen ons gezonde verstand gebruiken dan kunnen we gewoon allemaal op een prettige manier onze taken blijven uitvoeren binnen ons cluppie, want daar doen we het uiteindelijk toch voor?!

Gedragsregels

Binnen onze eigen vereniging hebben wij gedragsregels opgesteld (www.westfrieslandsew.nl)  waar iedereen zich aan moet houden. Deze regels zijn er om iedereen er van bewust te maken om op een normale manier met elkaar om te gaan. Toon respect voor elkaar, werk samen en laat iedereen in zijn/haar waarde waardoor iedereen plezier kan vinden bij Westfriesland SEW.

Als club hebben wij helaas ook te maken gehad met lastige situaties waarbij wij geprobeerd hebben juist te handelen. Ik geef eerlijk toe dat dit niet altijd makkelijk was en wij er ook achter zijn gekomen dat deskundige hulp in dit soort gevallen onmisbaar is. Daarom hebben wij dan ook besloten ons nog beter te laten voorlichten, hulp in te schakelen en de gedragsregels waar nodig uit te breiden en iedereen binnen onze club hiervan op de hoogte te stellen.

Samen staan we sterk

Iedereen binnen Westfriesland SEW moet zich veilig voelen, lekker kunnen sporten of zijn/haar taken kunnen uitvoeren en met iedereen bedoel ik:

Spelende leden
Trainers
Coaches
Begeleiders
Supporters
Vrijwilligers
Bestuursleden

Laten wij ons gezond verstand blijven gebruiken, elkaar zoveel mogelijk positief benaderen en elkaar behandelen zoals je zelf ook graag behandeld zou worden, dan komt het met Westfriesland SEW wel goed.

Vincent Baten
Voorzitter Westfriesland SEW

Oude Voshaar (DSVD) en Jacobs (V&L) kiezen voor Westfriesland SEW

Na de terugkomst van Lysanne Huele meldt Westfriesland SEW nog eens twee nieuwe aanwinsten. Dagmar Oude Voshaar komt over van DSVD uit Deurningen en Ashley Jacobs maakt de overstap van V&L uit Geleen. Een mooi compliment dat laat zien dat de hui

Heerlijke kiprollade voor Pinksteren!

Samen met Poeliersbedrijf van der Laan heeft Westfriesland SEW weer een geweldige actie opgezet voor iedereen die onze vereniging een warm hart toe draagt en van kiprollade houdt.
 
Wil jij ook tijdens de Pinksterdagen genieten van heerlijke kiprollade? Voor slechts € 12,95 brengen wij, binnen Westfriesland, de heerlijke kiprollades bij je langs. Daarnaast is er dit jaar ook weer de mogelijkheid om de kiprollades af te halen bij Vriend Aardbeien in Benningbroek.
 
Bestel jij ook de heerlijke kiprollades? Om zelf van te genieten en ons een steuntje in de rug te geven.
 
 
💙💙💙

Westfriesland SEW Talentendagen

Heb jij je al aangemeld voor de talentendagen?!
 
Ben jij dat talent wat we zoeken voor volgend seizoen? Of wil je eens ervaren hoe het is te trainen op SEW niveau?
 
Schrijf je dan in voor onze Talentendagen voor D-, C-, B- en A-jeugd op dinsdag 21 en donderdag 23 februari. Aanmelden kan via talent@westfrieslandsew.nl en je krijgt bericht van je inschrijving!
 
Deze unieke kans mag je niet laten liggen. Tot dan!