Trainingsstage B1, C1, C2 en C3 groot succes!

Afgelopen herfststage stonden de B1, C1, C2 en de C3 in de trainingshal van Odense in Denemarken. Daar krijgen de meiden training van Bo van Wetering, Kelly Vollebregt en Dione Housheer.

Als afsluiting van de stage naar een wedstrijd van Odense Håndbold. Daar waar maar liefst 5 Nederlandse dames aanwezig waren: Bo van Wetering, Kelly Vollebregt, Dione Housheer, Larissa Nusser en als kers op de taart Nycke Groot!

Wij wensen alle oranje dames enorm veel succes op het EK in Noord- Macedonië!

Uitnodiging Algemene ledenvergadering

Hierbij nodigen wij leden en ouders van jeugdleden uit voor de ledenvergadering van onze handbalvereniging Westfriesland SEW

Datum: Dinsdag 11 Oktober
Plaats: De Bloesem te Wognum
Aanvang: 20.00 uur

 De agenda van deze vergadering zal zijn:

 1. Opening
 2. Notulen ledenvergadering 17 September 2021(zie bijlage)
 3. Financieel overzicht 2021-2022:
  1. Verslag seizoen 2021-2022
  2. Verslag kascommissie
  3. Begroting 2022-2023
  4. Benoeming kascommissie
 1. Contributie seizoen 2022-2023 en 2023-2024
 1. Bestuursverkiezing:
  1. Aftredend                                          Esther Ham
  2. Afgetreden                                        Hans van Goor
  3. Kandidaat voorzitter                          Vincent Baten
  4. Kandidaat secretariaat                     Lydia Foorthuis
  5. Kandidaat topsportbestuurder          Mike Schouten
  6. Voorzitter breedtesport                      vacant
 1. Marketing en sponsoring
 2. Topsport
 3. Breedtesport
 4. Rondvraag
 5. Sluiting

U bent van harte welkom!

Bestuur Westfriesland SEW

Derde editie Noord-Holland Cup

Volgende week staat voor de handbalsters van Westfriesland SEW deelname aan de Noord-Holland Cup op de planning. Deze wordt voor de derde keer georganiseerd voor de vier Eredivisie teams. Het is een mooie voorbereiding op het seizoen, dat op 3 en 4 september van start gaat.

De teams kunnen met dit toernooi goed zien waar ze staan, maar ook hoe de concurrentie ervoor staat na de nodige mutaties, ook onderling. De vorige twee edities zijn gewonnen door VOC Amsterdam. Het gaat er tijdens de NH Cup fanatiek aan toe. Het zijn leuke derby’s, onder leiding van Eredivisie scheidsrechters, en de teams doen niet graag voor elkaar onder.

De entree voor de wedstrijden is bewust laag gehouden. Voor twee mooie wedstrijden betalen volwassenen € 5,-. Kinderen onder de 18 jaar kunnen gratis naar binnen. Zo hopen de verenigingen veel publiek te kunnen verwelkomen, zodat het iedere dag een mooi handbalfeest wordt.

Het volledige programma is als volgt:
Maandag 22 augustus – Sportcentrum VZV in ’t Veld
19.30 uur Garage Kil Volendam – Westfriesland SEW
21.00 uur VOC Amsterdam – Juro Unirek VZV

Woensdag 24 augustus – Sporthal Opperdam in Volendam
19.30 uur Juro Unirek VZV– Westfriesland SEW
21.00 uur Garage Kil Volendam – VOC Amsterdam

Vrijdag 26 augustus – Sportpark Elzenhagen in Amsterdam
19.30 uur VOC Amsterdam – Westfriesland SEW
21.00 uur Garage Kil Volendam – Juro Unirek VZV
19.00 uur ZAP – Jong VOC (De Zwaluwvluchthal in Breezand)

Zondag 28 augustus – Sporthal De Bloesem in Wognum
12.00 uur Wedstrijd om 3e en 4e plaats
14.00 uur Finale (Eredivisie)

Meer informatie is te vinden op www.noordhollandcup.nl.

Sjaak Appelman overleden

Tot onze grote schrik is na een kort ziekbed Sjaak Appelman overleden.

Sjaak is voor WF SEW altijd een steunende kracht geweest bij de krachttrainingen van de topsport.

Wij zullen zijn inzet en enthousiasme gaan missen.

We wensen de familie, en allen die hem dierbaar is heel veel sterkte toe.

 

Overlijdensbericht van de familie

G-handbalteam WestfrieslandSEW naar Special Olympics Nationale Spelen

De spanning neemt toe bij de spelers van het G-handbalteam WestfrieslandSEW. Vrijdag 10 juni is het zover, dan mogen ze weer naar de Special Olympics Nationale Spelen. Nadat de SONS in 2020 in Den Haag helaas niet mogelijk waren is het nu de trotse regio Twente die de Nationale Spelen mogen organiseren.

De spelen worden gehouden van 10 tot en met 12 juni 2022 in 14 Twentse steden. Er komen 2364 sporters, die in 25 verschillende sporttoernooien in actie komen. Niet alleen handbal dus, maar nog meerdere teamsporten als: hockey, korfbal, voetbal etc. Maar ook individuele sporten als: wielrennen, skeeleren, paardrijden, atletiek en nog velen meer. Om alles goed te laten verlopen zijn er zeker 2843 vrijwilligers actief!!! Er is ook een Special Olympics Dorp, waarvan de oppervlakte 25000 m² groot is.

En dus ook het team van WestfrieslandSEW gaat er met 12 spelers en 4 coaches heen. Wij vertrekken vrijdagochtend met de bus naar Twente, gaan daar onze slaapplaats in het Olympisch dorp gereed maken. Nadat we de middag vullen met het bezoeken van de “Healthy Athletes” (https://specialolympics.nl/programmas/healthy-athletes) gaan we eten en dan met bussen naar het Fanny Blankers Koen Stadion voor de grandioze openingsceremonie en de atletenparade. Net als de echte Olympische spelen. Uit ervaring weten we, dit is om kippenvel van te krijgen. Zeker als de tribunes helemaal vol zitten.

Op zaterdag spelen we een stuk of 5 wedstrijden voor de divisioning, om de sterkte van de teams te bepalen en op zondag spelen we nog 4 wedstrijden en dan zijn de medailles te verdienen. Maar de Special Olympics Eed luidt: “IK GA VOOR DE OVERWINNING, MAAR DOOR MIJN INZET BEN IK AL WINNAAR” Deze eed zal tijdens de opening uitgesproken worden. De prijsuitreiking gebeurt per sport op de locatie waar de sport plaatsvindt, voor ons is dat sporthal ’t Wooldrik in Borne. En ik weet zeker dat er een behoorlijk aantal SEW supporters aanwezig zullen zijn. GEWELDIG!!

Na dit alles gaan we aan het eind van de zondagmiddag weer richting Nibbixwoud. Waarschijnlijk ontzettend moe. Maar het is een ervaring waar alle sporters weer sterker uit zullen komen.

We hebben er zin in. Het belooft een prachtig spektakel te worden.

Openingsceremonie ook live op RTV Oost

Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2022 wordt de openingsceremonie live uitgezonden op RTV Oost. Tijdens de uitzending volg je de atletenparade, zie je optredens van verschillende muzikanten en natuurlijk het ontsteken van de Special Olympics vlam. De openingsceremonie is vrijdag 10 juni vanaf 17:30 uur live te volgen op via het YouTube-kanaal van RTV Oost, in de RTV Oost-app en via TV Oost.

De B1 en C1 pakken brons op de Nederlandse Kampioenschappen!

Afgelopen zaterdag en zondag vonden na een Coronapauze van 2 jaar de Nederlandse Kampioenschappen B- en C-teams weer plaats. Dit keer in het verre Boekel in Brabant.
 
De C1 speelde op zaterdag en vocht zich tegen VOC, Dalfsen en Schalkhaar naar de halve finale waar het uitkwam tegen een fysiek sterk Kwiek Raalte.
 
Met een gemiddeld jongere leeftijd van ca. 1 tot 2 jaar wisten de meiden een eindstand neer te zetten van 11-11. Een zeer knappe prestatie. Helaas werd de C1 via een penalty serie uitgeschakeld voor de finalewedstrijd.
 
Tegen het altijd sterke Aalsmeer werd echter de 3e plaats bereikt en kreeg deze dag voor het team een mooi bronzen randje.
 
Op zondag moest de B1 aantreden in een sterk bezet toernooi. De eerste wedstrijd werd tegen het sterke Kwiek Raalte verloren met 20-11 maar daarna revancheerde SEW zich tegen HMC en VZV met twee stevige overwinningen.
 
In de halve finale werd gespeeld tegen VOC die met een zeer ervaren team was afgereisd. Helaas bleek deze ervaring t.o.v. het ook jonge SEW team bepalend voor de einduitslag, 15-9 voor VOC.
 
In de wedstrijd om de 3e/4e plek nam SEW echter revanche op de eerder gespeelde wedstrijd tegen Kwiek Raalte en won deze met 13-11 wat ook dit team een mooie bronzen plak opleverde.
 
Al met al een prachtig resultaat voor deze twee jonge teams en een dag om niet meer te vergeten!
 
Gefeliciteerd meiden en begeleiding!
💙💙💙

Heerlijke kiprollade voor Pinksteren!

Samen met Poeliersbedrijf van der Laan heeft Westfriesland SEW weer een geweldige actie opgezet voor iedereen die onze vereniging een warm hart toe draagt en van kiprollade houdt.
 
Wil jij ook tijdens de Pinksterdagen genieten van heerlijke kiprollade? Voor slechts € 12,95 brengen wij, binnen Westfriesland, de heerlijke kiprollades bij je langs. Daarnaast is er dit jaar ook weer de mogelijkheid om de kiprollades af te halen bij Vriend Aardbeien in Benningbroek.
 
Bestel jij ook de heerlijke kiprollades? Om zelf van te genieten en ons een steuntje in de rug te geven, sterker uit deze huidige tijd te komen.
 
 
💙💙💙

Lia Huisman “miss Westfriesland SEW” overleden

Vanochtend kregen wij het droevige bericht dat onze ‘miss Westfriesland SEW’ Lia Huisman is overleden.

Nooit meer die onophoudelijke inzet voor onze club. Nooit meer dat fluitje vanaf de wedstrijdtafel. SEW’er in hart en nieren, 15 jaar lang onder de lat en ook grootse reddingen als de droomvrijwilliger!

Beheerder van de kantine, teambegeleider, kledingcommissie, scheidsrechter en ga zo maar door, altijd was daar onze Lia.

Witte Lia, van keepster naar clubicoon!

Lia, we gaan je missen.

 

Er is gelegenheid afscheid te nemen van Lia op zondag in Westfrieslandhal de Bloesem van 18.00 tot 20.30 uur.

 

SEW B1 KAMPIOEN JEUGD DIVISIE WEST

Afgelopen zondag 1 mei stond daar al eerder dan verwacht onze kampioenswedstrijd tegen DSS. Quintus had uit tegen VOC 2 punten laten liggen. De 1e wedstrijd van het seizoen werd tegen DSS gespeeld. Toen werd er uit gewonnen met 20-29. Dus deze wedstrijd thuis in de Bloesem gaf niet veel spanning.

Wel al het publiek, die zondag gekomen waren. De sponsoren werden welkom geheten met koffie, thee en gebak. Samen met familie en vrienden zorgde zij voor een volle tribune. De A1 juichte ons toe met trommels en achter de speakers werden we enthousiast toegesproken.

De wedstrijd werd gewonnen met 36-16. En de kurk van de fles mocht in de hal worden open geknald! We werden getrakteerd met taart, slingers, bloemen, medailles en chocolade repen.

We sluiten zondag 15 mei om 12:30 uur in de Bloesem voor de laatste keer samen onze competitie af. Deze wedstrijd word gespeeld tegen Quintus, dit werd uit gewonnen met 27-28. Dus alle support is weer welkom!

Op 29 mei spelen we het NK in sporthal De Burcht te Boekel.

We bedanken alle sponsoren, familie en vrienden.
De coach/trainers Rik Boonkamp, Danique Boonkamp, Mandy Burrekers en begeleidster Rina Huele  voor alle steun!

Zonder jullie was dit niet mogelijk.

Onze kampioenen:
Bente Koopman, Cindy van Horssen, Donna Duijn, Fleur Schouten, Indy Huele, Joyce Laan, Lara Hoekstra, Lotus Dekker, Lynn Fanoy, Nikki Foorthuis, Noortje Spekken, Sita Wijte en Terry van Kesteren.

Westfriesland SEW: Ook voor opleiden van trainers!

Bij Westfriesland SEW gaan we niet alleen voor het opleiden en verder brengen van talentvolle speelsters.

Met ingang van aankomend seizoen willen wij ons ook profileren als dè praktijkopleider in West Friesland voor gemotiveerde trainers/coaches die zich verder willen ontwikkelen!

Lijkt het je leuk om mee te lopen bij de D- en C-selectie binnen de Topsportopleiding van SEW en zo te leren hoe je een goede technische basis kan creëren voor je trainingen en dus ook voor jonge speelsters?

Ben je gemotiveerd om een seizoen lang 1 á 2 keer per week aanwezig te zijn en jezelf verder te ontwikkelen?

Geef je dan op door een bericht te sturen aan talent@westfrieslandsew.nl onder vermelding van je naam en contactgegevens. Dan nemen we snel contact met je op!

We hebben 2 a 3 plekken ter beschikking aankomend seizoen. Ook als je aankomend seizoen verbonden bent aan je eigen vereniging zijn er mogelijkheden! Wie durft ervoor te gaan?