Na de terugkomst van Lysanne Huele meldt Westfriesland SEW nog eens twee nieuwe aanwinsten. Dagmar Oude Voshaar komt over van DSVD uit Deurningen en Ashley Jacobs maakt de overstap van V&L uit Geleen. Een mooi compliment dat laat zien dat de huidige goede resultaten en het te bieden programma maakt dat zeer talentvolle speelsters de overstap maken vanaf de andere kant van Nederland.

Uiteraard is trainer/coach Michael Vijverberg verheugd met de komst van deze twee speelsters. “Zoals al vaker vermeld in de media, zijn wij als Westfriesland SEW druk bezig met het professionaliseren van het programma binnen de topsportlijn. De resultaten van onze damesselectie hebben voor de nodige versnellingen gezorgd, waardoor we meer stappen hebben kunnen maken dan vooraf gedacht. WF SEW heeft ook dit seizoen met 3 landskampioenschappen in drie verschillende jeugdcategorieën, de A1, B1 en C1, bewezen de beste jeugdopleiding te zijn van Nederland. De concurrentie binnen de vereniging is dan ook groot voor de verschillende plekken binnen onze selectie. Daarom trekken wij alleen speelsters naar onze vereniging toe als zij dermate belangrijk zijn in het proces en een toevoeging zijn op onze eigen talentengroep. Wij zijn van mening dat we dit hebben gevonden bij Dagmar en Ashley,” vertelt Vijverberg trots.

“Dagmar was één van de speldragers in het team van Boer’n Trots Kaas/DSVD uit Deurningen. Ongeveer twee maanden geleden kwamen wij in contact en na een aantal gesprekken en trainingen blijken SEW en Dagmar goed bij elkaar te passen. Dagmar is een 20-jarige opbouwspeelster met een hoog tempo voetenwerk. Naast haar handballende kwaliteiten sluiten ook haar leerdoelen en ambities uitstekend bij WF SEW,” vertelt Vijverberg.

Dagmar geeft aan enorm zin te hebben in de nieuwe uitdaging. “Het afgelopen jaar heb ik veel minuten mogen maken en heb ik me goed kunnen ontwikkelen. Ik heb mooie stappen mogen maken op zowel handbal- als fysiek gebied en ik ben nu toe aan een stap omhoog, SEW is de stap die ik zocht. Ik heb een goed gevoel bij de groep en de trainers en ik denk dat ik nog veel van hen kan leren om een nog betere speler te worden. Ik hoop met mijn inzicht, snelheid en veelzijdigheid een toegevoegde waarde te zijn binnen dit team.

Ik verwacht met het team de opgaande lijn door te zetten en samen met mijn medespelers naar een nog hoger niveau te klimmen. Ik hoop dat ik een belangrijke speler kan worden en wie weet misschien over een paar jaar naar het buitenland,” geeft Oude Voshaar aan.

Op dit moment woon ik nog thuis. Na dit jaar ben ik klaar met mijn studie en wil ik aan het werk gaan. Ik heb dus complete vrijheid in waar ik dat ga doen. Omdat de afstand tot Nibbixwoud te groot is om telkens heen en weer te gaan reizen ga ik een huisje en baan in de buurt zoeken. Ik doe op dit moment de studie mediavormgeving en zoek werk in de richting van grafisch vormgever,” blikt Oude Voshaar vooruit op haar nieuwe avontuur.

Over het aantrekken van Ashley Jacobs vertelt Vijverberg: “Gedurende het afgelopen seizoen hebben wij te maken gehad met het wegvallen van Noëlle Kistemaker. Haar positie is toen goed opgevangen, maar om het al bij SEW aanwezige talent voor de rechterhoek genoeg tijd te geven om naar het Dames 1 niveau toe te groeien zijn wij op zoek gegaan naar een rechterhoek met Eredivisie ervaring en kwamen wij uit bij Ashley Jacobs, eveneens 20 jaar oud.

Bij benadering van Ashley werd haar enthousiasme spoedig duidelijk. Ook de training die zij mee heeft gedaan en het opvolgende gesprek gaven een positief beeld bij de staf. Dit is de hoekspeelster die we zoeken, dachten we en gelukkig was binnen een paar dagen de overstap al beklonken.”

Ashley Jacobs geeft aan enorm blij te zijn met de overgang. “Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij V&L. Ik heb erg veel geleerd van de meiden en van de trainers. Hopelijk kunnen we dit seizoen nog afsluiten met een mooie vijfde plek. Maar bij SEW is alles een stukje professioneler georganiseerd. Het spreekt mij erg aan dat er zoveel trainers aanwezig zijn die je allemaal aanwijzingen geven. Daarnaast kijk ik er erg naar uit om veel trainingsuren te maken, met zulke gemotiveerde meiden waar ik veel van kan leren!

Bij V&L houden we van snel spel en een offensieve dekking. Dit handbalspelletje speelt SEW ook, dus ik hoop die ervaring die ik bij V&L heb opgedaan mee te nemen naar SEW en daar van toegevoegde waarde kan zijn. Ik werd enorm goed opgevangen door mijn komende teamgenoten en heb er vertrouwen in dat we een goed seizoen gaan neerzetten. Ik zou graag de landstitel winnen. Daarnaast heb ik de ambitie om uiteindelijk in het buitenland te gaan spelen,” vertelt Jacobs enthousiast.

Ook topsport manager Mike Schouten is blij met de komst van de dames. “Door de ontwikkelingen van de vereniging kunnen we beide speelsters ondersteunen bij het zoeken naar een woonruimte,” vertelt Schouten. “Daarnaast zijn wij met Dagmar druk opzoek naar een passende baan en proberen wij Ashley hier dichtbij te kunnen laten studeren. WF SEW laat hiermee zien duidelijk stappen te hebben gemaakt in het programma en de ambitie om zo snel als mogelijk aan te willen haken bij de top 2 van Nederland.”