Sportcafé in Westfrieslandhal is geopend!

Nadat de exploitant van het Sportcafé door omstandigheden de sleutel per 1 augustus heeft ingeleverd ontstond er gaande weg een nieuwe situatie. In deze lastige Corona tijden waarbij met name ook de horeca zwaar te lijden heeft, leek het onmogelijk om op korte termijn een exploitant te vinden  die het Sportcafé op commerciële basis zou kunnen runnen. Met de seizoenstart voor de deur moest er snel een oplossing worden gezocht die er voor zou zorgen dat het Sportcafé voor de gebruikers behouden zou blijven. De vraag is toen bij WF SEW terecht gekomen of wij interesse zouden hebben om in samenwerking met de beheerder het Sportcafé te gaan runnen.

Wij hebben niet heel lang hoeven na te denken over deze uitdaging aangezien dit de vereniging, en met name de Topsport afdeling veel voordelen kan bieden. Door zeggenschap te hebben in het Sportcafé kunnen we aanpassingen doen die voor meer sfeer gaan zorgen en appelleren aan het thuisgevoel. Uiteraard geldt dit geldt net zo goed voor de andere gebruikers zoals de volleybal, badminton , Spartanen en Wognum Nicols voor wie het net zo goed hun thuishaven is en blijft.

Met een aantal enthousiaste SEW-ers zijn wij al even bezig geweest en hebben wij onlangs de 6 kampioenschalen van de behaalde landstitels en evenzoveel nationale bekers een mooi plekje gegeven achter de bar. Dit gedeelte van de bar zal binnenkort worden omgedoopt tot “sponsorbar”. Ook hangen er de vaantjes die ons herinneren aan de vele Europese avonturen die SEW in het verleden heeft beleefd. Een verleden die wij graag de komende jaren weer willen herbeleven met WF SEW. Er zijn nog genoeg ideeën die verder worden uitgewerkt en uiteraard staan we open voor suggesties.

Uiteraard is het runnen van het Sportcafé een hele opgave. Maar met de inzet van de nodige vaste krachten aangevuld met de inzet van vrijwilligers zijn wij ervan overtuigd dat wij de komende 1,5 jaar kunnen laten zien dat onze aanpak in deze nieuwe tijden wellicht een vervolg kan krijgen.

Het Sportcafé is geopend op maandag-, woensdag- , donderdag-  en vrijdagavond. De barbezetting is dan geregeld met ervaren vaste krachten. In de weekenden hebben we volop mogelijkheden voor vrijwilligers en leden van WF SEW.

Mochten er onder jullie zijn die zichzelf beschikbaar willen stellen op basis van onderstaande planning meld je dan bij secretariaat@westfrieslandsew.nl en vraag naar de mogelijkheden!

Met sportieve groet,

Namens het Topsportmanagement

Vincent Baten
Herman op den Kelder