Vanaf 12 augustus 2019 zijn wij rookvrij bij SEW

SEW voetbal en SEW handbal zijn een belangrijke omgeving in het leven van onze opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld en zetten daarom vanaf 12 augustus, de start van het nieuwe training -en voetbalseizoen, de stap naar een rookvrij sportterrein.
Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en tegen het schadelijke meeroken. Zo bieden wij als sportverenigingen voor iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk.
Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Met een rookvrij sportterrein dragen we als SEW bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

Vanaf 12 augustus zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers!
We vragen rokers om buiten het zicht en buiten de sportvelden te roken en rekenen op uw medewerking. Vat het sportief op, en laten we samen zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

Wilt u toch roken? De entree en het terras van de Dres vallen niet onder het sportterrein en roken is daar dan ook nog steeds mogelijk.

Voor vragen kunt u altijd terecht bij een van de bestuursleden van uw club. Lees meer over rookvrije sport op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.