Westfriesland/SEW G-handballers in Dirk Kuyt Foundation Running Team

Op zaterdag 6 april doet het Dirk Kuyt Foundation Running Team voor de zesde keer mee aan de Rotterdam City Run. In dat team lopen een aantal G-handballers van Westfriesland SEW mee, samen met hun begeleiders. De Dirk Kuyt Foundation is voor Westfriesland SEW een vaste sponsor. Zij maken het mogelijk dat er door de vereniging een toernooi georganiseerd kan worden voor de G-handballers.

De Rotterdam City Run is een gave run, die de lopers de kans geven om de sfeer van de echte Rotterdamse marathon te proeven. Ze rennen 4,2 kilometer over het parkoers van de marathon, welke een dag later wordt gelopen. Van start tot finish worden de lopers aangemoedigd door een groot publiek langs de kant.

Het Dirk Kuyt Foundation Running Team biedt mensen met een beperking de kans om mee te doen aan deze hardloopwedstrijd. Het bestaat uit 150 lopers. Erik Dekker, Stephanie Veeken, Edward Hulsthoff en Nienke Ott zijn al een aantal weken in training om deze wedstrijd te kunnen lopen.

Het is voor de derde keer dat er spelers van WestfrieslandSEW mee gaan lopen. In 2015 was de eerste keer. In de stromende regen, waarbij het water zowat tot de enkels kwam is het toen gelukt om de 4,2 km uit te lopen. Dit jaar hopen we net als vorig jaar op droog weer. Aan de conditie van de spelers zal het niet liggen.