Westfriesland SEW maakt zich op voor twee thuisduels in Europacup

Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober ontvangt Westfriesland SEW het Spaanse Rocasa Gran Canaria voor een dubbele ontmoeting in de Europacup. De handbalsters van coach Arthur Langedijk spelen twee topduels in de Westfrieslandhal in Wognum.

Zaterdag 17 oktober wordt de eerste wedstrijd om 16.00 uur aangevangen in de Westfrieslandhal.  Een dag later staat om 14.00 uur het tweede treffen tegen Rocasa Gran Canaria op het programma, wederom in de thuishal van Westfriesland SEW.  Informatie betreft de kaartverkoop zal op een later moment bekend worden gemaakt. Uiteraard zal er ook een livestream beschikbaar zijn, zodat iedereen de wedstrijd kan meekijken.

Theo van Eijk, bestuurslid van Westfriesland SEW, is enthousiast. “Het wordt een geweldige happening natuurlijk! Twee topwedstrijden tegen een team van Europees topniveau. Wat wil je nog meer? Het is fantastisch dat je topsport van zo’n niveau in de gemeente Medemblik kan laten zien.”

Arthur Langedijk over de dubbele ontmoeting met Rocasa Gran Canaria. “Het is natuurlijk jammer dat we vanwege de covid-19 maatregelen niet naar de Canarische Eilanden af kunnen reizen. Maar de speelsters gaan uiteraard een fantastische ervaring tegemoet, tegen zo’n aansprekende tegenstander. Ik heb me nog niet erg in de tegenstander verdiept. Zij zijn vorig jaar achtste geworden in hun competitie en aangezien het niveau in Spanje een stuk hoger ligt als in Nederland zijn zij veruit de favoriet. Echter gaan wij ons natuurlijk serieus voorbereiden en met een brede selectie deze wedstrijd tegemoet.”

Vanuit de organisatie geeft topsportmager Herman op den Kelder aan dat SEW verheugd is dat de duels toch kunnen doorgaan. “Vanwege de covid-19 maatregelen zou het team en de staf bij terugkomst 10 dagen in quarantaine moeten gaan. Naast het handballen werken of studeren ze gewoon, dus zolang in quarantaine gaan was geen reële optie. Het leek er even op dat het ook voor het Spaanse team onmogelijk was om naar Nederland te komen, maar met de nodige te nemen maatregelen en toestemming van NOC*NSF kan het Europese avontuur toch doorgang vinden.”